Până joi, 26 martie 2020, cinci din șase decese înregistrate în China, ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2, au fost înregistrate în Wuhan, capitala provinciei Hubei (centru), epicentrul iniţial al epidemiei, potrivit bilanţului oficial.
Conform AFP, citată de Agerpres, în China nu a mai fost înregistrat niciun nou caz de contaminare locală cu noul coronavirus, însă autorităţile sanitare au recenzat 67 de cazuri importate suplimentare.
Eforturile chinezilor se îndreaptă în prezent spre evitarea pericolului revenirii COVID-19 pe teritoriul său din alte ţări. Ca atare, toate persoanele care sosesc pe teritoriul Chinei, vor fi plasate obligatoriu într-o carantină de 14 zile, indiferent de ţara din care vin. La Beijing, carantina trebuie să fie realizată în locuri specifice, iar costurile vor fi suportate de călători.
În prezent sunt contabilizate 541 de contaminări „importate”, potrivit Ministerului chinez al Sănătăţii, în momentul în care se credea că ţara stăvilise în mare parte epidemia.
Pe fondul semnelor de ameliorare, la două luni de izolare din cauza coronavirusului, provincia Hubei, aflată în carantină de la sfârşitul lui ianuarie, a început de miercuri să-şi redeschidă porţile.
Cu peste 50 de milioane de locuitori, Hubei a fost pe departe cea mai afectată de epidemia care a dus la decesul a aproape 3.300 de persoane în China şi a 80.000 de cazuri de contaminări.
Unele aeroporturi şi gări din această provincie s-au redeschis, însă şcolile rămân închise pentru moment.
O parte dintre restricţiile de transport vor fi ridicate vineri în provincia Hubei, cu excepţia Wuhan, unde vor fi anulate începând cu 8 aprilie.
China este ţara de unde, în luna decembrie 2019, a pornit pandemia mondială.
Sursă foto: Pixabay/Gerd Altmann/caracter ilustrativ