CUM VEDE BĂRBATUL LA 30 DE ANI FEMEIA. Călin Goia, cântăreț: Cea mai mare greșeală e să crezi nu îi mai datorezi absolut nimic femeii din viața ta
This browser does not support the video element.
Călin Goia, solistul trupei Voltaj, nu va fi pe data de 8 martie nici alături de soția sa, nici alături de mama sa. Va fi pe scenă, ca de fiecare dată în astfel de ocazii. Va fi la Craiova, de unde speră să le facă celor mai importante femei din viața sa cel mai frumos cadou de „Ziua Femeii”: să câștige finala Eurovision și să reprezinte România la Viena.
Într-un interviu acordat gândul cu ocazia zilei de 8 martie, Călin Goia, în vârstă de 39 de ani a vorbit despre ce înseamnă pentru el femeia în prezent și cum o vedea pe vremea când avea 20 de ani.
Ce este femeia?
Femeia în viața mea a început cu mama care m-a crescut și căreia îi sunt profund recunoscător pentru tot ce m-a învățat și pentru toată grija pe care mi-a purtat-o. Ulterior, când am crescut, femeia a devenit prezentă în viața mea prin intermediul soției mele, cea care mi-a dăruit doi băieți superbi și fără de care viața ar fi fost cu totul alta. E o prezență constantă și extrem de importantă, cel puțin pentru mine, femeia e extrem de importantă în viața mea.
Cum vedeai femeia când aveai 20 de ani?
Atunci vedeam femeile. (nr. râde) La vârsta aia e foarte multă atracție fizică mai mult decât altceva. E foarte clar.
Ce ai căutat mereu la o femeie?
Lucrurile s-au schimbat în timp. Dacă la început atracția fizică era cel mai important, pe urmă căutai să rezonezi și sufletește cu persoana respectivă. Așa cum se întâmplă în foarte multe cazuri: durează până găsești persoana cu care să te înțelegi excelent. Soția mea este o persoană cu care la început am fost prieten, gen amic. Ne-am dat seama că ne potrivim foarte bine și sentimentele s-au schimbat în timp, transformându-se într-o dragoste puternică.
Care este cea mai mare greșeală pe care un bărbat poate să o facă în relație cu o femeie?
Nu știu care este cea mai mare, dar poate să facă foarte multe greșeli. E foarte important ca atunci când ești cu cineva să nu consideri că, dacă ești cu acea persoană, nu îi mai datorezi absolut nimic, că nu mai trebuie să fii atent la nevoile ei și să o iei așa cum spune englezul: „Take it for granted!”. Trebuie să ai grijă la nevoile ei, să fii empatic, să fii prezent în viața ei și în general să fii atent la sentimentele ei, la nevoile ei și la tot ce o înconjoară.
Care este cea mai mare greșeală pe care o femeie poate să o facă în relație cu un bărbat?
Femeile sunt foarte geloase și posesive. Când ajungi să îl bați pe bărbat la cap zi de zi și să nu îi acorzi suficientă încredere chiar dacă tu ai, dar prin vorbe arăți că nu o ai încredere, în timp acest lucru ajunge să fie deranjant pentru bărbat.
Există femeia ideală?
Pentru mine da. E soția mea. E persoana care e foarte grijulie cu tine, e persoana care te iubește necondiționat – cu bune și cu rele. E persoana cu care simți că poți să îți petreci tot restul vieții. O căsnicie nu e neapărat ușoară. Apar tot felul de mici griji casnice, de probleme. Ești ocupat și nu ai dormit destul și ești mai nervos. Eu am simțit când a trebuit să fac acest pas al căsătoriei că îl fac pe cel potrivit. Am simțit că ea este acea persoană alături de care vreau să trăiesc toată viața. Cred că asta e foarte important: să simți lucrul ăsta.
Sunt femei pe care le-ați luat drept model?
Nu, în cazul meu nu.
Cum ți se pare că este reprezentată astăzi femeia în societate. Este ea egală bărbatului?
În societatea românească, e egală până la un punct. Pe urmă se spune că femeia trebuie să stea la cratiță, ceea ce din punctul meu de vedere e total greșit. Încă nu cred că există în România egalitate. Cred că ar trebui să existe egalitate între femei și bărbați și să le acordăm respectul necesar.
De ce nu există acest respect? De ce România nu este pregătită să accepte femeia ca fiind egală bărbatului?
Pentru că e o cultură veche care nu e încă depășită. Mai trebuie să se schimbe niște generații. Democrația la noi a venit după 50 de ani de lipsă de informație și de lipsă de democrație. Așa cum era și în America anilor ’50 – femeia era sortită să aibă grijă de casă și de copii. Bărbatul era cel care venea și se așeza la masă. El mergea la muncă. În timp, lucrurile s-au schimbat acolo (nr. America) și se schimbă și la noi. Poate că în mediul urban în România lucrurile s-au rezolvat, dar dacă privim mediul rural, acolo există încă niște diferențe între bărbat și femeie. Așa s-au păstrat ele. Sunt mai tradiționaliști oamenii acolo și judecă un pic altfel lucrurile.
Ce sfat i-ai da unui tânăr de 20 de ani în privința relațiilor cu femeile?
Să se distreze la maxim la 20 de ani. Să cunoscă cât mai multe. Glumesc! Sau, mă rog, în mare parte glumesc. E important din momentul în care intri într-o relație de lungă durată să ai experiențe anterioare. Eu de principiul ăsta sunt. Atunci știi să faci diferența. Ai trecut prin niște relații și știi dacă e bine sau nu să te implici într-o anumită relație. Pe urmă, dacă simt că lucrul ăsta există și persoana de lângă ei e cea care trebuie să fie, să se dedice și să se implice mult în relația respectivă.
Operator – Cristi Tomoială
Montaj – Andrei Boruzescu
Producător – Cezar Helmis
Reporter – Mădălina Chițu