Prima pagină » Cultură » EXCLUSIV | Secretul serialului „Sex Education”, dezvăluit de Deon Du Preez, supervising location manager. „E o adevărată mină de aur”

EXCLUSIV | Secretul serialului „Sex Education”, dezvăluit de Deon Du Preez, supervising location manager. „E o adevărată mină de aur”

Ultimul sezon al serialului ”Sex Education”  a avut de curând premiera la Netflix. Producția de succes a fost nominalizată și a câștigat mai multe premii, inclusiv pentru cel mai bun serial de comedie pentru sezonul 3, la cea de-a 50-a ediție a Premiilor Emmy, din 2022. Cu ocazia lansării celui de-al patrulea sezon ”Sex Education”, care este și ultimul, Gândul vă prezintă în exclusivitate un interviu cu Deon Du Preez, supervising location manager, în care vorbește despre cum a fost să lucreze la un show atât de popular, care au fost provocările și care este reacția oamenilor când filmările se fac în locuri publice.

Odată cu încheierea studiilor la liceul Moordale, Otis și Eric au în față o nouă provocare: prima zi de școală la colegiul Cavendish Sixth Form. Otis este agitat în privința organizării noii sale clinici, în timp ce Eric se roagă să nu fie luați din nou drept fraieri. Dar colegiul Cavendish oferă un șoc cultural tuturor foștilor elevi ai liceului Moordale.

Dacă până acum au crezut despre ei că sunt progresiști, la colegiu lucrurile ating un cu totul alt nivel. În fiecare zi se țin cursuri de yoga în curte, peste tot este promovată sustenabilitatea și există un grup de copii care sunt populari pentru că sunt… amabili?! Viv este total bulversată de abordarea non-competitivă, bazată pe puterea exemplului studenților, în timp ce Jackson încă se luptă să uite de Cal. Aimee încearcă ceva nou, și anume cursuri avansate de artă, iar Adam încearcă să-și dea seama dacă studiile la acest nivel sunt pentru el. În SUA, Maeve își trăiește visul la prestigioasa universitate Wallace, sub îndrumarea autorului-cult Thomas Molloy. Otis tânjește după ea, în timp ce încearcă să se adapteze la noua situație, aceea de a nu mai fi singurul copil din familie sau singurul terapeut din campus…

Asa Butterfield revine în rolul lui Otis Milburn, iar alături de el revin și Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Aimee-Lou Wood, Emma Mackey, Connor Swindells, Kedar Williams-Stirling, Mimi Keene, George Robinson, Chinenye Ezeudu, Dua Saleh, Alistair Petrie, Samantha Spiro, Jim Howick, Rakhee Thakrar și Daniel Ings.

Gândul: Ești nou în echipa ”Sex Education”. Cum a fost să intri în producția sezonului patru?

Deon Du Preez: Având experiență în muncă în Sudul Țării Galilor și iubind deja acest serial, am acceptat cu entuziasm oportunitatea. Designerul de producție, Paul Spriggs, și cu mine am analizat îndeaproape ceea ce fusese creat în primele trei sezoane și am lucrat pentru a păstra tonul, dar și pentru a aduce un suflu proaspăt, în același timp.

Firul general al acestor discuții de început a fost să rămânem în același stil cu sezoanele anterioare – acel stil retro american din anii ’60, ’70 și ’80, dar cu o notă modernă. Așa că a fost o oportunitate uimitoare și, de asemenea, zonele în care am filmat, în mare parte în Țara Galilor, oferă atât de multe locații extraordinare. E o adevărată mină de aur de oportunități!

Gândul: Cum ai abordat găsirea locațiilor?

Deon Du Preez: Cunoșteam destul de bine zona, dar întotdeauna e bine să pleci de la zero și să cauți locuri complet noi. Asta e partea frumoasă la Cardiff și regiunea Newport, există atât de multe oportunități să mergi și să găsești locații. Evident, a fost necesară multă muncă de cercetare, dar unele dintre ele au fost pur și simplu explorări directe: să urci în mașină și să conduci până găsești acele locuri. Asta e partea distractivă.

Gândul: Cea mai mare locație nouă este Colegiul Cavendish. Spune-ne câte ceva despre asta.

Deon Du Preez: Găsirea Colegiului Cavendish s-a întâmplat destul de organic, crezi sau nu. Știam încă de la început că trebuie să căutăm o școală nouă, dar am realizat foarte repede că nu va fi posibil să găsim o școală de dimensiunea și genul de care aveam nevoie. Știam că vrem o clădire brutalistă, așa că am început să adunăm idei pe baza acestui concept și așa am ajuns să credem că într-o lume ideală, ceva similar cu Muzeul Național de Istorie (St Fagans) ar fi uimitor. Așa că i-am întrebat și au fost foarte deschiși!

Inițial, am exclus această variantă pentru că știam că avem nevoie de scene largi și epice cu sute de elevi intrați și ieșiți din școală. Dar cei de la muzeu au fost uimitor de receptivi și de dornici de colaborare, și cu cât au intrat mai adânc în lumea pe care o construiam, cu atât ne-am simțit mai încrezători că putem face ca totul să funcționeze cu puțin ajustare și impact minim asupra desfășurării generale a activității zilnice a muzeului.

A fost nevoie de implicarea tuturor, de la muzeu la regizori, producători și echipa de producție, pentru a face ca totul să funcționeze în timpul și spațiul specifice. Literalmente, la zece sau douăzeci de metri la dreapta cadrului erau vizitatori care așteptau să intre în muzeu!

Fanii ”Sex Education” au vizitat toate locațiile văzute în serial în ultimii trei ani, așa că sunt sigur că și mai mulți vor veni la muzeu când acest sezon va fi difuzat! Deși am folosit fațada muzeului pentru colegiu, interioarele Cavendish le-am realizat în altă parte, astfel încât niciun magazin sau afacere din interiorul muzeului nu a fost afectat de prezența noastră acolo. Am primit un sprijin uimitor din partea lor.

Gândul: Este dificil să filmezi în locații publice sau publicul respectă procesul de filmare?

Deon Du Preez: Aici, în regiunea Țării Galilor și în apropiere de Bristol, unde am filmat și alte scene, oamenii sunt foarte obișnuiți cu filmările. Publicul a fost în general foarte bun și cooperant.

Gândul: Ai menționat că fanii doresc să viziteze locațiile din ”Sex Education”. Care sunt cele mai populare?

Deon Du Preez: Ei bine, destul de amuzant, unul dintre regizori a stat în casa lui Jean în Symonds Yat înainte să începem filmările. A trebuit să spună mulțimii de turiști că e o casă reală, pentru că se plimbau pe acolo ca și cum ar fi fost o zonă publică. Există mulți oameni care fac astfel de pelerinaje, lucru minunat, de altfel.

Gândul: În acest sezon, Maeve este la o facultate din SUA. Unde s-a filmat asta?

Deon Du Preez: S-a filmat la un loc numit Westonbirt, o școală privată cu adevărat uimitoare. Arată senzațional. Aveam nevoie de o clădire care să aibă atmosfera unei facultăți din Ivy League. Trebuia să fie grandioasă, iar Westonbirt este cu siguranță așa. E o clădire mare și veche la care ajungi pe o alee lungă și încă de la intrare îți taie respirația.

Gândul: Arată foarte diferit față de Cavendish. De ce a fost important?

Deon Du Preez: E într-un contrast semnificativ cu Moordale și asta a fost scopul, pentru că Maeve merge într-o direcție complet diferită. Ea pornește pe un drum nou și se simte un pic depășită, astfel că cele două lumi, cea din care venea și cea în care se duce, trebuiau să fie foarte diferite.

Gândul: Adam pornește într-o nouă călătorie în acest sezon și începe să lucreze la o fermă. Ce ne poți spune despre acea locație?

Deon Du Preez: Ferma este atât de izolată, situată într-o vale în Țara Galilor. S-a dovedit a fi o adevărată comoară pentru că e greu să găsești o gospodărie cu peisajul acela spectaculos în spate și nimic altceva în jur decât dealurile verzi. Să vezi ferma, casa, grajdurile și peisajul rural desfășurându-se în spate, asta spune povestea întreagă într-un singur cadru, lucru important.

Gândul: O altă locație celebră este podul, care este locul pentru câteva scene mari în acest sezon.

Deon Du Preez: Crezi sau nu, nu am folosit podul original în acest sezon. Era în renovare, așa că a trebuit să găsim un înlocuitor. E un pod complet nou, sau mai degrabă nou pentru noi – e un pod feroviar vechi. S-a dovedit a fi o locație destul de epică, frumoasă pentru a lucra în ea. Vizual, e uimitor.

Pentru o scenă particulară cu Eric, care este un moment uriaș, am avut nevoie de echipamente specifice la înălțime, lucru destul de dificil de făcut. Dar arată uimitor. Funcționează foarte bine pentru momente dramatice precum acela, pentru că de pe pod poți vedea pe kilometri întregi și ai un râu care curge de ambele părți. Am avut vreme foarte capricioasă în ziua respectivă, ceea ce fost perfect

Gândul: Cum contribuie locațiile la succesul general al ”Sex Education”?

Deon Du Preez: Cred că totul se datorează locurilor unde filmăm, care sunt uimitoare. Nu există multe regiuni care să aibă atât de multă versatilitate și să se afle într-o zonă atât de mică – de la văile sălbatice la Cardiff și împrejurimi – ai toate aceste suburbii uimitoare cu peisaje frumoase, dealuri și zone împădurite, toate într-o suprafață de 30-40 de mile.

Locațiile sunt cu siguranță o parte importantă din succesul ”Sex Education”. A fost o onoare să pot urma pașii echipelor care au lucrat la primele trei sezoane și să continui munca extraordinară pe care au făcut-o. Este cu adevărat parte din ceea ce face acest serial ceea ce este.

Foto: Netflix, arhiva personală

CITEȘTE ȘI:
Netflix a lansat trailerul celui de-al patrulea și ultimul sezon al seriei de succes ”Sex Education” | VIDEO

EXCLUSIV | Producătoarea Betsy Beers, dezvăluiri din culisele „Queen Charlotte: A Bridgerton Story”: „La bază e ideea de femeie aflată la putere”

Starul ”Sex Education”, EMMA MACKEY, va părăsi serialul Netflix după sezonul 4

Jurnalistă cu experiență, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, la Universitatea din București, iubitoare de călătorii, înălțimi, oameni, povești și cărți. ... vezi toate articolele

Citește și