Anunțul făcut de creatorul Pokemon Go. Cum se va schimba jocul

Anunțul făcut de creatorul Pokemon Go. Cum se va schimba jocul
Publicat: 25/07/2016, 10:14
Actualizat: 24/02/2017, 14:59

John Hanke, fondatorul Niantic Labs și dezvoltatorul jocului Pokemon Go, a fost ovaționat de mai mult de 6.500 de fani pe scena rezervată de obicei personalităților din studiourile TV sau cele ale rețelelor de televiziuni, potrivit Reuters.

Hanke a declarat că popularitatea la nivel global a jocului, care incorporează creaturi animate și viu colorate din universul Pokemon creat de Nintendo, în lumea reală folosind procedeul realității augmentate (AR) și tehnologia GPS Google, este „impresionantă”.

Jocul, lansat pe 6 iulie, este o dezvoltare a unei aplicații anterioare a Niantic Labs pe bază de AR, numită „Ingress”, despre care Hanke a declarat că a câștigat popularitate după lansarea lui Pokemon Go.

Pokemon Go a captivat fanii din jurul lumii, cu 21 de milioane utilizatori activi în SUA în mai puțin de două săptămâni de la lansare. Acțiunile la bursă ale Nintendo au înregistrat o creștere fulminantă de la lansarea jocului.

Hanke a declarat că actualizările și noile caracteristici ale jocului vor fi disponibile în lunile și anii viitori pe măsură ce jocul se dezvoltă pentru a include mai multe creaturi și elemente ale vastului univers Pokemon.

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul, Hanke a declarat că echipa sa era conștientă de erorile din joc și că acestea sunt în curs de reperație, precizând că a ținut cont de sugestiile fanilor referitor la ce alte elemente să adauge, precum posibile funcții pentru înmulțirea Pokemonilor.

Acesta a declarat că echipa sa lucrează la îmbunătățirea funcțiilor „Pokestops” și „gyms,” (locurile în care utilizatorii jocului își pot antrena Pokemonii), localizate în diferite zone din preajma ariei în care trăiește un utilizator, și a dezvăluit identitățile a trei lideri virtuali ai echipelor – Blanche pentru Echipa Mystic, Spark pentru Echipa Instinct și Candela pentru echipa Valor.

Prin aplicație jucătorii pot merge pe jos, în realitate, în propriul cartier, pentru a vâna și captura personaje de desene animate virtuale, care apar pe ecranele telefoanelor lor inteligente prin scanare, cu ajutorul camerei foto.

Dezvoltatorul a declarat că AR „poate intensifica lucrurile pe care le facem deja să iasă din casă”, și își dorește ca Pokemon Go să încurajeze oamenii să iasă din casă, să devină activi și să întâlnească noi persoane.

Mulți jucători prezenți la eveniment și-au făcut speranțe ca un Pokemon rar să fi fost lansat specia pentru ei, dar Hane i-a dezamăgit declarând că nu existau noi monștri rari Pokemon creați special pentru convenția Comic-Con.

Mica echipă de la Niantic Labs, fondată de Google și transformată într-o entitate independentă anul trecut, s-a strofocat să mențină serverele jocului în funcție pe măsură ce din ce în ce mai mulți utilizatori se alătură fenomenului, a declarat Hanke, iar prioritatea numărul unu a fost să împiedice prăbușirea serverelor.

Primele jocuri Pokemon au apărut în Japonia în anul 1996 și erau destinate consolei Nintento. Jucătorii încercau să captureze monștrii și să îi pregătească pentru viitoarele bătălii cu alți adversari. Cu timpul, franciza s-a extins, iar acum compania produce inclusiv jocuri pe tablă sau jucării. „Pokemon Go” aduce lumea jocului în lumea reală utilizând tehnologia numită realitate augmentată, scrie The Wall Street Journal.

Jocul este asemănător unei căutări de comori. După ce utilizatorii descarcă aplicația, aceștia folosesc coordonatele geolocației în care se află și camera foto a telefonului pentru a captura monștrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi. De exemplu, se știe că monștrii trăiesc lângă râuri, lacuri sau oceane. Monștrii capturați pot fi folosiți în bătăliile cu alți utilizatori.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de...
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Temperaturi atipice în următoarele patru săptămâni. O iarnă cum n-a mai fost de mult
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Al doilea vaccin împotriva variolei maimuței, aprobat de OMS