Prima pagină » IT&C » Aplicația Uber s-a lansat în România

Aplicația Uber s-a lansat în România

Aplicația Uber s-a lansat în România
Uber, aplicația pentru smartphone care face legătura între pasageri și cel mai apropiat șofer dispus să-și ofere serviciile contra cost, este disponibilă de miercuri și în România, primul oraș în care poate fi folosită fiind Bucureștiul, a anunțat compania americană Uber Technologies.

„UberX este o platformă care ajută pasagerii să împartă o călătorie (ridesharing). Aplicația conectează pasagerii cu șoferii pe o platformă care vizează împărțirea costurilor de transport. Uber aduce în București o alternativă la transportul urban”, se arată pe blogul Uber.

Pentru a folosi serviciile de transport, utilizatorii trebuie să descarce aplicația Uber pe smartphone, să creeze un cont și să înregistreze un card de credit cu ajutorul căruia va face plățile ulterior. În aplicație, utilizatorii setează locul în care se află și pot urmări traseul pe care îl parcurge șoferul Uber până ce acesta ajunge la ei.

Șoferii Uber trebuie să fie înregistrați în baza de date a companiei americane și sunt plătiți săptămânal pentru cursele efectuate.

Tariful de bază perceput de Uber în București este de 1,39 lei, iar călătoria trebuie să aibă un cost final de minimum 6 lei. De asemenea, în cazul anulării unei comenzi se perecepe o taxă de 6 lei.

Compania oferă câteva exemple de prețuri pe care utilizatorii serviciilor Uber urmează să le plătească în București. De pildă, o călătorie de la Aeroportul Henri Coandă la Piața Universității costă 40 lei, iar o cursă din Centrul Vechi în zona Drumul Taberei costă 18 lei.

Compania Uber Technologies, dezvoltatorul aplicației Uber, care îi ajută pe pasageri să găsească cel mai apropiat șofer profesionist sau neprofesionist dispus să ofere servicii de transport contra cost, a fost înființată în iunie 2010 și a fost evaluată de către investitori la circa 41 de miliarde de dolari la finalul anului trecut, potrivit The Wall Street Journal.

Uber a fost implicată în mai multe scandaluri anul trecut în diverse țări din Europa, după ce asociațiile locale de taximetriști s-au plâns de prețurile mici pe care le impune compania americană. Mai mult decât atât, aplicația a fost interzisă în orașe precum Berlin și Hamburg.