Cel mai simplu am putea spune că programarea este scrierea de programe, iar programele sunt o colecție de instrucțiuni executate într-o anumită ordine. O instrucțiune poate fi privită ca fiind o comandă dată calculatorului; aceste comenzi pot fi dintre cele mai diverse: adună numerele 21 cu 44, afișează pe ecran „Business Magazin” etc.
Programele sunt formate din astfel de comenzi (instrucțiuni): unele programe conțin doar câteva linii, altele pot ajunge la milioane de comenzi. Afișarea unui nume pe ecran nu este ceva complicat și se realizează în câteva linii de cod în mai toate limbajele, dar scrierea unui joc video este o operațiune de zeci de mii de linii de cod, iar un sistem de operare se întinde pe milioane de linii de cod. De reținut este că, indiferent cât de complex este programul creat, el este format din aceleași tipuri de comenzi.
Cu ajutorul codului se pot scrie programe software, sisteme de operare, aplicații, jocuri video, site-uri etc. Iar pentru fiecare dintre aceste lucruri este nevoie de un cod anume, de un anumit limbaj de programare. Exact cum în lume vorbim sute de limbi, și programatorii au la dispoziție sute de limbaje de programare la care să apeleze pentru crearea unui program.
Așadar, cu ce limbaj de programare ar trebui să-ți începi aventura în domeniul programării?
Click pentru a mări
Citește în continuare pe businessmagazin.ro.