Cel mai des întânit defect pe care îl poate avea un iPhone
Manifestat prin apariția unei dungi albe la partea superioară a ecranului și nepreluarea comenzilor aplicate pe suprafața touch, defectul poate fi ameliorat la început apăsând cu putere sau torsionând ușor carcasa, readucând dispozitivul la starea normală de funcționare. Problema de natură hardware revine însă în scurt timp, telefonul mobil devenind în cele din urmă inutilizatbil.
Afectând mai ales seria iPhone 6 Plus, defectul „Touch Disease” se manifestă în timp, cu probabilitate mai mare de apariție abia după ce telefonul mobil a ieșit din perioada de garanție. De vină pare să fie un cumul de factori, începând cu carcasa de mari dimensiuni care flexează dacă este presată prea tare în buzunarul de la pantaloni și protejarea necorespunzătoare a plăcii electronice, nu la fel de flexibilă și susceptibilă la deteriorare prin deformări repetate.
Sursa problemelor este microprocesorul responsabil cu gestionarea funcțiilor touch, care se poate desprinde de placa electronică. Folosit și cu serii iPhone anterioare, chip-ul buclucaș era protejat de carcasa mult mai mică și mai rigidă a telefoanelor respective, respectiv prin folosirea unui tratament suplimentar pentru rigidizare, constând în aplicarea unui capac metalic pe toată lungimea plăcii electronice și un adeziv suplimentar care să împiedice dezlipirea accidentală.
Citește în continuare pe Go4it.