Tehnologia folosește ecranul capacitiv al telefonului pentru a scana urechea atunci când aceasta atinge display-ul. Apoi, sistemul generează o imagine care identifică utilizatorul și deblochează ecranul.
Tehnologia poate debloca telefonul folosind și alte părți ale corpului, precum degetele, pumnul sau palmele, și poate fi folosită și pentru a bloca sau debloca fișiere. Sistemul are o rată de succes în recunoașterea utilizatorului de 99,98%.
Avantajul acestei tehnologii este că este simplu de utilizat și este mai ieftin de implementat (folosește tehnologia existentă pe smartphone – ecranul) decât senzorii de citire a amprentei disponibili pe unele dispozitive precum Samsung Galaxy S6.
Aproape o treime (28,8%) dintre utilizatorii de smartphone-uri nu folosesc o măsură de securitate pentru a-și bloca dispozitivul, arată un sondaj realizat de publicația Lifehacker.
Din sondaj reiese că aproximativ 67% dintre utilizatori folosesc o măsură de securitate pentru a împiedica accesul la dispozitiv, iar aproape 4,5% utilizează coduri, PIN-uri, parole sau pattern-uri foarte simple.
Dintr-un sondaj realizat de gândul, reiese că o treime din cititorii publicației (33%) folosesc un cod/PIN pentru a-și bloca telefonul. Alți 24% folosesc un pattern, iar 19% senzorul pentru citirea amprentei.