Cine conduce operațiunile Uber în România. Compania a avut probleme mari cu fiscul în alte țări
Uber a comunicat discret recrutarea Nicoletei Schroeder în aprilie, dar la acea dată nu se știa cine este noul șef al operațiunilor companiei, transmite Ziarul Financiar. Compania a avut probleme cu autoritățile fiscale din mai multe țări.
Șoferii care oferă serviciile prin Uber nu sunt angajați ai companiei, iar startup-ul generează venituri prin perceperea unui tarif, de obicei de 20%, de la aceștia. În unele țări serviciul Uber a fost interzis din cauza imposibilității autorităților de a colecta taxe de la companie. În alte cazuri, companiei i s-a permis să funcționeze doar dacă accepta colectarea taxelor la sursă, iar în Spania sau Danemarca modelul de business al Uber a fost declarat ilegal.
Serviciul UberX, cel mai ieftin al companiei, a fost lansat în București în luna februarie. În urmă cu puțin timp a fost lansat și serviciul uberFAMILY, prin care pasagerii pot comanda o mașină echipată cu un scaun pentru copii care au între 9 și 18 kg.
Aplicația pentru smartphone Uber face legătura între pasageri și cel mai apropiat șofer dispus să-și ofere serviciile contra cost, fiind o alternativă la firmele de taximetrie. Tariful de bază perceput este de 1,39 lei, iar călătoria trebuie să aibă un cost final de minimum 6 lei.
Înființată în 2010, compania operează în prezent în peste 300 de orașe din 50 de țări, iar fondatorul său, Travis Kalanick, are o avere estimată de Forbes la 5,3 miliarde de dolari.