După cum chiar el spune, într-un interviu acordat Adevărul, Rusu chiulea de la cursuri în facultate și „chefuia la greu” între sesiuni.
Aplicația dezvoltată de român și echipa sa devenit foarte populară în SUA și Japonia.
Fyuse a apărut în decembrie 2014 și a primit deja o investiție de 3,35 milioane de dolari, transmite blogul " target="_blank">Venture Capital din cadrulWall Street Journal. Printre investitori se numără cunoscutul Andreas Bechtolsheim, unul dintre primii investitori în Google și cofondator al Sun Microsystems. Cel de-al doilea cofondator al Fyusion, compania din spatele Fyuse, este Mihai Ciocârlie.
Aplicația dezvoltată de Rusu și echipa sa permite realizarea de fotografii care pot fi apoi mișcate pentru a vedea ce se află în jurul subiectului. Atunci când poza este făcută, utilizatorul se mișcă, ca atunci când realizează o panoramă, iar un algoritm recreează imaginea, oferind posibilitatea ca peisajul dsă poată fi văzut apoi din mai multe unghiuri.
„Capturăm lumea în imagini de zeci de ani, dar problema cu aceste imagini este că deseori nu reușesc să ofere un context”, a declarat Rusu pentru Venture Capital.
Echipa lui Rusu este formată în special din oameni cu expertiză solidă, la fel ca și el, în domeniul roboticii.
Potrivit lui Rusu, firma Fyusion are 10 angajați în Silicon Valley și a început deja să genereze venituri, în special din licențierea tehnologiei din spatele Fyuse către producători de dispozitive purtabile și smartphone-uri sau alți dezvoltatori de aplicații.
În urmă cu doi ani, Radu Rusu a câștigat un premiu major în domeniul roboticii, IEEE RAS Early Career, pentru rezultate „extraordinare pe plan mondial” în domeniu. Rusu a urmat cursurile Universității Tehnice din Cluj-Napoca, iar ulterior a ajuns să predea la Stanford.
Fyuse este disponibilă pentru sistemele de operare mobile iOS și Android. În App Store, aplicația are un rating de 4,5/5, iar în Google Play un rating de 3,5/5 (această versiune este încă în fază Beta, nu finală).