Prima pagină » IT&C » Cum se vede prin ochelarii HoloLens de la Microsoft

Cum se vede prin ochelarii HoloLens de la Microsoft

Cum se vede prin ochelarii HoloLens de la Microsoft
Microsoft HoloLens, cel mai recent gadget al gigantului IT, a putut fi testat de cei interesați la un eveniment de profil - Built 2015 - care a avut loc recent la San Francisco.

„Primii ochelari holografici computerizați autonomi”, așa cum a descris Microsoft dispozitivul HoloLens, pot funcționa fără să fie nevoie de un smartphone sau de un computer, scrie businessinsider.com.

Dispozitivul este dotat cu procesoare de imagine și poate genera imagini 3D ale unor obiecte, denumite holograme. Hologramele pot fi vizualizate în context cu mediul din jurul utilizatorului. Dispozitivul poate fi controlat prin mișcarea capului, prin comenzi vocale și prin gesturi simple cu mâinile.

Hologramele vor putea fi trimise de la un computer prin skype la o altă persoană, care poate modifica imaginea, o poate micșora sau mări, sau o poate edita.

Autorul articolului descrie cum a decurs testarea ochelarilor holografici. Cu această ocazie, acesta a putut lua un obiect de pe ecran, de unde l-a tras și apoi a devenit o hologramă 3D. Cu un mouse, a modificat  dimensiunea și culoarea imaginii unei clădiri. În partea a doua a demonstrației a putut merge în interiorul clădirii și a ascultat vocea arhitectului, descrie autorul articolului experiența testării ochelarilor HoloLens.

HoloLens vor putea fi folosiți, potrivit Microsoft, de către arhitecți, care vor putea vizualiza machete 3D.

Microsoft nu a făcut publice informații despre prețul ochelarilor HoloLens sau momentul exact în care dispozitivul va putea fi disponibil publicului larg. Cel mai probabil aceștia vor fi pe piață până la sfârșitul acestui an.

Prima prezentare a HoloLens a fost făcută în ianuarie. Microsoft încearcă astfel să țină pasul cu competitorii Google și Facebook, care investesc pentru a crea dispozitive pentru realitatea virtuală.

Microsoft s-a confruntat cu dificultăți în ultimii ani, pe fondul scăderii importanței calculatoarelor în rândul clienților. De asemenea, compania americană nu a reușit să producă un sistem de operare pentru tablete și smartphone-uri care să concureze cu cele oferite de Apple și Google.