Conform unor surse ale Wall Street Journal, compania, denumită Neuralink, va dezvolta tehnologia neural lace („legături neuronale”), care le-ar permite oamenilor să comunice direct cu mașinile, fără a trece printr-o interfață fizică. Neuralink a fost înregistrată drept companie de cercetare medicală în luna iulie, în California.
Tehnologia neural lace reprezintă un fel de augmentare neuronală și implică implantarea de electrozi pe creier, astfel încât oamenii să poată încărca sau descărca informații din sau către creier.
Deși Elon Musk nu a confirmat încă informația, acesta și-a exprimat interesul pentru o astfel de tehnologie încă din vara anului trecut, de la Vox Media’s Code Conference, când a descris pentru prima oară procesul. CEO-ul Testa a declarat atunci că tehnologia va permite crearea unei simbioze între oameni și mașini.
„Cea mai bună soluție este crearea unui „strat Al”, un al treilea strat care ar putea lucra simbiotic”, declara atunci Musk.
Musk a declarat în ianuarie pe Twitter că se pregătește să facă un anunț oficial în legătură cu tehnologia neural lace.
Facebook explorează de asemenea o tehnologie similară, Building 8, o divizie hardware secretă. Compania este în curs de dezvoltare a unei tehnologii non-invazive prin care să permită comunicarea oamenilor cu dispozitivele hardware externe.
Primele produse Neuralink ar putea fi folosite și pentru a trata boli precum epilepsia sau depresia, scrie The Journal.
Cercetătorii de la Universitățile Duke și California dezvoltă și ei un sistem asemănător, menit să ajute persoanele paraplegice să meargă din nou.
CEO-ul Tesla mai are în plan să lanseze Boring Company, o companie dedicată construirii unei rețele subterane de tuneluri, având ca scop reducerea traficului.