Secvența respectivă, creată de ILMxLAB, echipa de efecte speciale a studiourilor Lucasfilm, permite utilizatorilor să privească în toate direcțiile, pe măsură ce o cameră video sferică prezintă această scenă SF.
Atunci când videoclipul este vizionat pe un computer clasic, mouse-ul poate fi utilizat pentru a „mișca” imaginile în sensul dorit de utilizator.
Pe dispozitivele mobile, utilizatorul poate mișca întregul aparat în sensurile dorite de el, pentru a modifica perspectiva asupra imaginilor. Alte videoclipuri la 360 de grade includ conținuturi de la Discovery, GoPro, NBC și Vice.
În prezent, acest tip de videoclipuri necesită un platou de filmare relativ complex, pentru a asigura efectul celor 360 de grade.
Dar, pe măsură ce tehnologia progresează, Facebook speră că noul tip de videoclip va deveni tot mai apreciat de utilizatorii săi.
„În viitor, imaginați-vă că priviți videoclipuri turnate la 360 de grade ce prezintă vacanța petrecută de un prieten în Franța sau la un festival din Brazilia – veți fi capabili să priviți în jurul vostru și să trăiți acele experiențe ca și cum ați fi acolo”, au declarat reprezentanții companiei Facebook.
„Alături de actualizările primite de la prieteni și rude, veți putea de acum înainte să descoperiți o serie uimitoare de conținuturi noi pe Facebook de la companii media, organizații și creatori individuali”.
Noua funcție coincide cu Oculus Connect, un eveniment anual organizat de Facebook – o conferință a dezvoltatorilor de programe și echipamente informatice destinată experților care creează experimente de realitate virtuală și hardware.
Facebook a cumpărat Oculus VR, compania care a inventat casca Oculus Rift, cu 2 miliarde de dolari, în martie 2014.
Se crede că noua funcție a videoclipurilor 360 va ajuta compania Facebook să sprijine vânzările pentru un nou model de cască Rift, ce nu a fost deocamdată lansat pe piață.
Principalul rival al companiei Facebook în domeniul videoclipurilor online, YouTube, s-a lansat deja în domeniul filmărilor video la 360 de grade.
Facebook se confruntă cu o concurență acerbă și pe piața hardware – noua cască Oculus Rift va fi lansată după lansarea HTC Vive, un concurent-cheie, susținut de compania Valve, specializată în producția de jocuri video.
De asemenea, Morpheus, un set de realitate virtuală, va fi lansat de grupul Sony, în 2016.