IFA 2015. Pe modelul Huawei Mate S, atunci când utilizatorul vizualizează, de exemplu, o fotografie și apasă mai tare pe ecran, o zonă a imaginii poate fi mărită (vezi video). În altă situație, atunci când se pune degetul pe o miniatură (thumbnail), prin Force Touch poate fi previzualizată imaginea. Impresionant este faptul că tehnologia este atât de sensibilă încât ecranul smartphone-ului poate fi folosit și ca o scală pentru a cântări obiecte.
Caracteristica Force Touch nu va fi disponibilă pe toate piețele pe care va fi comercializat smartphone-ul.
Pe scurt, Huawei Mate S rulează sistemul de operare Android 5.1.1, are un ecran Full HD (1.080p) cu diagonala de 5,5 inci protejat cu Gorilla Glass 4, procesor octa-core HiSilicon Kirin 935, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32/64 GB, cameră de 13 MP și baterie de 2.700 mAh.
Terminalul dispune și de senzor pentru amprentă. Compania susține că tehnologia sa Fingerprint 2.0 mărește viteza de recunoaștere cu până la 100 %.
O altă caracteristică importantă este aplicația Knuckle 2.0, integrată pentru prima oară în modelul Huawei P8. Aceasta simplifică felul în care utilizatorii trec de la o aplicație la alta sau realizează capturi de ecran: pot desena forma literei „C” cu încheietura degetului pentru a activa camera foto, litera „M” pentru a asculta muzică sau litera „E” pentru a naviga pe Internet.
Mate S va fi disponibil în mai mult de 30 de țări, printre care cele anunțate sunt: China, Franța, Germania, Israel, Japonia, Spania, Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite.
Versiunea standard a telefonului, cu capacitate de stocare internă de 32 GB, va costa 650 de euro, iar cea cu 64 GB – 700 de euro.
Compania chineză Huawei a vandut în România, în primul semestru, 130.000 de smartphone-uri, corespunzător unei cote de piață, pe segmentul telefoanelor inteligente, de 4,5%.