Realizat pe un eșantion de 1.200 de persoane din patru țări diferite: Germania, Danemarca, Statele Unite și China, studiul scoate la iveală faptul că, în țările respective, mașinile devin mai puțin importante decât un smartphone.
Conform Computer World, aproximativ 30% au răspuns că ar renunța mai degrabă la mașină decât la smartphone. De asemenea, 37% dintre posesorii de autovehiculesusțin că ar putea renunța pur și simplu la mașină sau ar putea să se descurce fără ea.
Aceste cifre nu arată însă că mașinile ar înceta să mai fie folosite într-un viitor apropiat, acestea fiind în continuare cel mai folosit mijloc de transport în scop personal.
„Având în vedere că smartphone-uri au devenit disponibile de doar 10 ani, ne așteptăm ca procentul de persoane care le prețuiesc mai mult decât mașina personală să crească rapid și în mod semnificativ. În studiul nostru, trei la sută se așteaptă să mai dețină o mașină mai puțin de un an, iar alți 17 la suta vor renunța la mașină în următorii cinci ani. Acest lucru poate sugera că 20 la sută din piață ar putea fi deschisă pentru modele alternative de servicii în urmatorii cinci ani. Dacă extindeți perioada la următorii 10 ani, 29 la suta din piata ar putea fi gata pentru a face o astfel de schimbare”, scriu autorii studiului.