Astfel, clienții europeni ai companiei vor avea acces la servicii precum Microsoft Azure, Office 365 sau Dynamics 365 furnizate din centrele din Hexagon, notează Go4it.
Microsoft nu este singura companie care investește în centre de date în Europa. Google, Amazon, Apple și Facebook fac același lucru, în încercarea de a depăși problemele legislative pe care le presupune oferirea de servicii clienților din UE din centre de date aflate în afara blocului comunitar.
Microsoft a lansat și o nouă carte intitulată „Cloud-ul pentru binele global” („A Cloud for Global Good”). Aceasta include 78 de recomandări de politici publice împărțite în 15 categorii, menite să crească încrederea în tehnologiile de cloud și să le facă mai responsabile și inclusive. Temele din carte includ subiecte precum aptitudinile necesare, abordări ale securității și confidențialității în epoca digitală, sustenabilitatea ecologică, siguranța comunităților și asigurarea viitorului generațiilor de după noi.
Satya Nadella și Brad Smith, președintele Microsoft, se află într-un tur european în care vorbesc despre transformarea digitală. Vizita celor doi include opriri la Dublin, Paris, Berlin și Londra, orașe în care liderii Microsoft se vor întâlni cu clienți, parteneri și dezvoltatori europeni, precum și cu lideri politici.
Sursa: http://bit.ly/2dAsejU.