Prima pagină » IT&C » MICROSOFT SUMMIT 2013. Care sunt cele patru megatrenduri în tehnologie și cum vor evolua acestea

MICROSOFT SUMMIT 2013. Care sunt cele patru megatrenduri în tehnologie și cum vor evolua acestea

MICROSOFT SUMMIT 2013. Care sunt cele patru megatrenduri în tehnologie și cum vor evolua acestea
Sunt patru megatrenduri astăzi în tehnologie - cloudul, social media, big data și mobilitatea -, a declarat Kostas Loukas, General Manager al Microsoft România, la conferința Microsoft Summit 2013, care are loc la București în perioada 6-7 noiembrie. Potrivit lui, cheltuielile cu dispozitivele mobile vor ajunge, la nivel global, la 716 miliarde de dolari în 2017.

Sunt patru megatrenduri astăzi în tehnologie – cloudul, social media, big data și mobilitatea -, a declarat Kostas Loukas, General Manager al Microsoft România, la conferința Microsoft Summit 2013, care are loc la București în perioada 6-7 noiembrie. Potrivit lui, cheltuielile cu dispozitivele mobile vor ajunge, la nivel global, la 716 miliarde de dolari în 2017.

Serviciile cloud vor reprezenta o afacere de 180 miliarde de dolari în 2014. Cloudul reprezintă un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii. Exemple de servicii cloud sunt SkyDrive, Office 360, Dropbox, Google Drive sau Box. Conform Microsoft, segmentul cloud crește de cinci ori mai repede decât piața IT. Potrivit lui Marius Filipaș, șeful Server and Tools Business Group din cadrul Microsoft România, cine dorește un job în IT-ul din România va trebui să aibă abilități dezvoltate pe segmentul cloud, deoarece în restul domeniilor oferta de locuri de muncă rămâne constantă. 

În ceea ce privește industria social media (Facebook, Twitter ș.a.), aceasta va ajunge la o valoare de 38 miliarde de dolari în 2014, potrivit lui Loukas.

Big Data (date adunate de sisteme automate, senzori sau introduse manual) este o industrie aflată încă la început, însă va genera venituri de 38 miliarde de dolari în 2014. În cartea „Big Data: A revolution that will transform how we live”, de Viktor Mayer-Schönberger și Kenneth Cukier, autorii definesc Big Data astfel: „Datele păstrate și prelucrate în cantități imense, datorită unor medii de stocare mai ieftine, unor metode de procesare mai rapide și unor algoritmi mai performanți”.

Potrivit celor mai recente studii, 90% din datele care există astăzi în lume au fost generate în ultimii doi ani, iar volumul de date generat într-o zi se dublează o dată la 40 de luni.

La Microsoft Summit 2013 participă peste 1.000 de persoane, 31 de companii partenere Microsoft și 45 de experți în industria IT. 

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele