Prima pagină » IT&C » Motivul pentru care Microsoft va crește prețul aplicațiilor sale cu 20%

Motivul pentru care Microsoft va crește prețul aplicațiilor sale cu 20%

Motivul pentru care Microsoft va crește prețul aplicațiilor sale cu 20%
Prețurile vor crește diferit în funcție de regiune. Pentru români, aplicațiile vor avea un preț mai mare cu aproximativ 20%.

Prețurile vor crește diferit în funcție de regiune. Pentru români, aplicațiile vor avea un preț mai mare cu aproximativ 20%, potrivit unui anunț al companiei.

De la începutul anului, dolarul s-a apreciat cu 12% față de leu. Rrecent, retailerul electro-IT Flanco a estimat că scumpirea produselor, pe fondul aprecierii dolarului, se va vedea la raft spre sfârșitului lunii aprilie, creșterea prețurilor, estimată la până la 15%, urmând să afecteze în special produsele IT din China. „Până acum am reușit să amortizăm din stocuri. Dar până la sfârșitul lunii aprilie sigur vor intra noile prețuri. Vor crește în special produsele aduse din China. Piața IT va fi cea mai afectată de creșterea cursului, și ar putea înregistra scădere (…) Prețurile la notebook-uri, tablete vor crește cu până la 15%. (…) Indirect vor fi afectate și alte categorii de produse, care conțin componente fabricate în China, precum electrocasnicele mici”, a declarat Dragoș Sîrbu, CEO Flanco Retail.

Profitul companiilor tehnologice americane, afectat de dolarul puternic

Aprecierea cu peste 20% a dolarului față de cele mai importante monede ar putea fi cea mai mare amenințare pentru companiile americane după criza financiară din 2008, potrivit analiștilor de pe Wall Street, care avansează un scenariu în care profiturile multinaționalelor ar urma să scadă cu peste 10% în 2015 din cauza acestui lucru.

Analiștii Bank of America/Merrill Lynch arată că o apreciere cu 25% a dolarului în decurs de 12 luni a coincis de fiecare dată cu o scădere de 10% a profitului pe acțiune obținut de companiile multinaționale din SUA, transmite Mediafax.

Moneda americană a crescut cu 22% în ultimele 12 luni față de un coș format din cele mai importante monede la nivel global, ceea ce înseamnă că veniturile și profitul obținute de către companiile americane în afara Statelor Unite valorează mai puțin atunci când raportarea acestora se face în dolari.

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele