Nokia a prezentat marți două smartphone-uri Lumia, trei modele din gama low-cost Asha, dar și prima tabletă a grupului finlandez, compania punând accentul pe noul Lumia 1520, cel mai mare terminal Windows Phone de până acum, cu ecran de 6 inci, procesor de ultimă generație și cameră performantă.
Produsele au fost prezentate de către Stephen Elop, directorul general al producătorului de telefoane, la evenimentul Nokia World, organizat la Abu Dhabi.
Nokia Lumia 1520 este noul vârf de gamă al producătorului finlandez și totodată cel mai mare smartphone echipat cu sistemul de operare Windows Phone.
Lumia 1520. Foto: Nokia Conversations
Lumia 1520 are un ecran de 6 inci cu rezoluție 1080p, procesor cu patru nuclee și 32 GB de stocare internă, care poate fi extinsă prin utilizarea unui card de memorie.
Asemenea predecesorilor săi din seria Lumia, principala caracteristică a noului vârf de gamă este camera performantă, cu rezoluția de 20 megapixeli, acompaniată de un nou pachet software.
Smartphone-ul va fi disponibil la un preț recomandat de 749 de dolari și vine în trei variante de culoare – galben, roșu șu alb.
Modelul premium este însoțit de Lumia 1320, care vine cu aceleași dimensiuni (6 inci), dar cu specificații tehnice mai slabe și un preț recomandat mai redus, de 339 de dolari.
Tableta Lumia 2520 are un design similar cu smartphone-ul 1520 și este echipată cu un ecran de 10 inci. Dispozitivul rulează sistemul de operare Windows RT si este similar tabletei Surface 2 prezentată recent de Microsoft. Lumia 2520 se poate conecta la rețele 4G/LTE și are un preț retail recomandat de 499 de dolari, fără taxe.
Lumia 1320. Foto: Nokia Conversations
Producătorul finlandez a mai dezvăluit marți trei noi modele din gama low-cos Asha, respectiv 500, 502 și 503, cu prețuri care pornesc de la 69 de dolari.
Microsoft va prelua divizia producătoare de telefoane mobile a Nokia într-o tranzacție de 5,4 miliarde euro, au anunțat în septembrie cele două companii. Grupul finlandez își va continua activitatea în producția de echipamente pentru rețele de telecomunicații și serviciile de navigație.