O companie din domeniul inteligenței artificiale, cea mai mare achiziție Google în UE
Google a cumpărat compania britanică DeepMind, cu activități de cercetare în zona inteligenței artificiale, pentru aproximativ 300 milioane de lire sterline (360 milioane euro), cea mai mare preluare realizată până acum de compania americană în Europa, potrivit Financial Times (FT).
DeepMind, cu sediul la Londra, a fost susținută financiar până acum de fondurile de capital de risc controlate de miliardarii Peter Thiel (cofondator PayPal) și Li Ka-shing (Hutchison Whampoa).
O companie „secretoasă”, DeepMind a dezvoltat recent tehnologii sofisticate prin care computerele pot învăța pe cont propriu noi funcții, fără asistență din partea unui operator, potrivit FT.
Informațiile au fost confirmate de două surse apropiate situației, notează Financial Times.
Una dintre surse susține că Google s-a mișcat extrem de repede pentru a prelua compania înaintea Facebook, absorbind echipa DeepMind.
Contactați de FT, reprezentanții Google au refuzat să comenteze informațiile.
La finalul anului trecut, Facebook a înființat o echipă de cercetare în zona inteligenței artificiale.
IBM a alocat 1 miliard de dolari pentru investiții într-o nouă divizie responsabilă de dezvoltarea proiectului Watson, supercomputerul inteligent.
DeepMind a anunțat anterior că primele aplicații comerciale ale tehnologiilor dezvoltate vor fi în zona jocurilor video, comerțului electronic și simulărilor.
În pofida finanțatorilor de renume și unei campanii agresive de angajări în Marea Britanie, DeepMind a reușit să păstreze discreția cu privire la proiectele sale, notează FT.
Google a preluat în luna ianuarie, pentru 3,2 miliarde de dolari, compania americană Nest Labs, care produce termostate și detectoare de fum inteligente pentru locuințe.