O echipă de tineri români concurează cu Microsoft pentru viitorul comunicațiilor. Cum arată varianta românească a „holoportării” – teleportarea de holograme
În același timp, la mii de kilometri depărtare, în România o echipă de cinci tineri se pregătea să prezinte Holo See, o tehnologie similară, dezvoltată independent de cea a Microsoft. Singurul regret al tinerilor români este că nu s-au mișcat puțin mai repede, astfel încât să fi făcut, pe piața locală, anunțul înaintea gigantului software.
Holo See este un proiect inițiat de Andrei Boruzescu, Lucian Popa, Alex Ispas, Alexandru Popescu și Cosmin Dobrescu. Proiectul reprezintă o platformă de telecomunicații prin holograme dezvoltată pentru ochelarii și căștile de realitate augmentată și realitate virtuală.
„Pe scurt Holo See îți permite să interacționezi cu persoana cu care vorbești sub forma unei holograme full 3D, în timp real, în propria cameră”, a declarat Andrei Boruzescu, co-fondator Holo See.
Tehnologia va funcționa cu majoritatea tipurilor de headset-uri VR, cum ar fi: Oculus Rift, Hololens, HTC Vive. Tehnologia a fost dezvoltată de cei cinci români în aproximativ 12 luni.
Adevărata inovație din spatele Holo See o reprezintă software-ul special care face posibilă înregistrarea hologramei și transmiterea acesteia, dezvoltat de programatorii echipei, Cosmin Dobrescu și Alex Popescu.