Prin acest proiect, Google speră să revoluționeze modul în care oamenii interacționează cu tehnologia.
Intitulat „Project Soli”, noul proiect al companiei se folosește de un radar (un senzor) pentru a detecta mișcările mâinii și micile mișcări ale degetelor și pentru a controla astfel toate funcțiile unui dispozitiv, de la volumul acestuia până la pornirea și oprirea sa, conform Business Insider.
Acest senzor este mai mic decât o unghie și poate fi integrat în aproape orice dispozitiv.
„Radarul are proprietăți pe care nicio altă tehnologie nu le are”, a declarat Ivan Poupyrev, fondatorul „Project Soli”, într-o înregistrare video în care prezintă acest proiect. „Poate fi utilizat prin diferite materiale, poate fi integrat în obiecte, ne permite să realizăm mișcările într-un mod precis și ce este cel mai interesant la acest radar este că poate fi redus ca dimensiuni și poate fi introdus într-un cip minuscul”, a mai spus acesta.
Acest proiect încearcă să interpreteze complexitatea unei mâini într-o nouă tehnologie, împingând lucrurile mai departe de banala atingere a dispozitivelor și aplicând finețe acțiunilor umane în zona virtuală.
Fondat în 1998, de absolvenții Universității Stanford Larry Page și Sergey Brin, motorul de căutare Google este în acest moment o companie prezentă pe toate marile piețele globale. Google are sediul central în Silicon Valley și birouri în America de Nord și de Sud, Europa și Asia.
Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în București, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.