Prima pagină » IT&C » Pokemon Go, jocul care a isterizat planeta

Pokemon Go, jocul care a isterizat planeta

Pokemon Go, jocul care a isterizat planeta
Detalii în articol

Primele jocuri Pokemon au apărut în Japonia în anul 1996 și erau destinate consolei Nintento. Jucătorii încercau să captureze monștrii și să îi pregătească pentru viitoarele bătălii cu alți adversari. Cu timpul, franciza s-a extins, iar acum compania produce inclusiv jocuri pe tablă sau jucării. „Pokemon GO” aduce lumea jocului în lumea reală utilizând tehnologia numită realitate augmentată, scrie The Wall Street Journal.

Jocul este asemănător unei căutări de comori. După ce utilizatorii descarcă aplicația, aceștia folosesc coordonatele geolocației în care se află și camera foto a telefonului pentru a captura monștrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi. De exemplu, se știe că monștrii trăiesc lângă râuri, lacuri sau oceane. Monștrii capturați pot fi folosiți în bătăliile cu alți utilizatori.

Nintendo a evitat să intre în lumea jocurilor mobile gratuite până acum puțin timp, când compania credea că acest lucru îi poate scădea valoarea portofoliului de jocuri. S-a axat pe modelul de business bazat pe console, iar în luna martie a acestui an a lansat prima aplicație pentru smartphone „Miitomo”, scrie The Wall Street Journal.

Proiectul „Pokemon GO” a fost inspirat prima dată de gluma pe care a făcut-o compania de 1 aprilie 2014 când a ascuns monștrii Pokemon în hărțile de la Google Map, a spus un membru al echipei Niantic, Masashi Kawashima.

Câteva departamente de poliție au avertizat utilizatorii aplicației „Pokemon GO” că ar trebui să fie atenți în jurul lor atunci când se joacă. „Avem cel puțin un jaf confirmat astăzi în Statele Unite unde se crede că suspecții au targetat victimele prin intermediul aplicației pentru smartphone”, a scris Poliția din California pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Autor