Prima pagină » IT&C » Portretul-robot al românului cu smartphone

Portretul-robot al românului cu smartphone

Portretul-robot al românului cu smartphone
Utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe comparatorul de oferte Veritel.ro consumă lunar 100 MB trafic de internet, trimite 60 de SMS-uri naționale și vorbește în medie 202 minute în rețea, potrivit datelor Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații /ANCOM/, publicate miercuri.

Aplicația dezvoltată de ANCOM le-a oferit vizitatorilor Târgului Internet & Mobile World 2014, deschis în perioada 8-9 octombrie la București, ocazia de a verifica în ce măsura oferta de care beneficiază de la furnizorul lor de servicii de telefonie și internet este cea mai potrivită pentru nevoile lor de consum. Cei care au utilizat Veritel.ro au introdus profilul lor de consum și au primit primele 25 de oferte disponibile pe piață în acest moment și care corespund cel mai bine datelor introduse.

Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 100MB trafic de internet, trimite 60 de SMS-uri naționale (din care 57 în rețea proprie și 3 în afara rețelei) și vorbește în medie 202 minute în rețea (din care 201 către mobil și unul către fix) și 30 de minute în afara rețelei (din care 23 către mobil și 7 către fix).

Veritel.ro este un instrument independent și necomercial dezvoltat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Cu ajutorul acestei aplicații, cei interesați să achiziționeze un serviciu de telefonie sau internet pot să identifice din multitudinea de oferte disponibile pe piață pe cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor. Accesul la această aplicație este gratuit și nu este condiționat în niciun fel, utilizatorii având acces instant la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicații din România.

Proiectul ‘Aplicație online pentru compararea ofertelor de comunicații destinate utilizatorilor finali’ a fost implementat de ANCOM în cadrul Operațiunii 1 ‘Susținerea implementării de soluții de e-guvernare’ a Domeniului Major de Intervenție 2 ‘Dezvoltarea și creșterea eficienței serviciilor publice electronice’, din Axa Prioritară 3 ‘Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru sectoarele privat și public” aferente Programului Operațional Sectorial ‘Creșterea Competitivității Economice’, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, scrie Agerpres.

ANCOM este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației.

 

Autor