Prima pagină » IT&C » PREMII pentru cercetătorii români care se înscriu la Bell Labs pentru inovație în IT&C

PREMII pentru cercetătorii români care se înscriu la Bell Labs pentru inovație în IT&C

PREMII pentru cercetătorii români care se înscriu la Bell Labs pentru inovație în IT&C
Un startup românesc a primit o finanțare de 225 de milioane de dolari / Sursă Foto: Mediafax Foto
Bell Labs, ramura de cercetare a Alcatel-Lucent, anunță cea de-a doua ediție a Premiilor Bell Labs.

Câștigătorii Premiilor Bell Labs vor beneficia de o bursă în valoare de până la 100.000 de dolari. „Suntem încântați de ideile extraordinare dezbătute în cadrul Premiilor Bell Labs 2014, când am avut oportunitatea de a analiza soluții practice din sfera rețelelor sociale, biologice și chiar idei legate de rețelele wearable. Suntem convinși că ediția 2015 va avea cel puțin același impact incredibil asupra domeniului tehnologiilor informaționale…dacă nu, chiar mai mare”, spune Marcus Weldon, președintele Bell Labs. „Premiile Bell Labs oferă industriei și comunității de cercetare energia, dorința de inovare și soluțiile de colaborare necesare participanților pentru a creiona scenariul prin care vor schimba din temelii lumea în care trăim.”

În decembrie 2014, premiul în valoare de 100.000 de dolari i-a fost acordat lui Emmanuel Abbe, profesor asistent în cadrul Universității Princeton, pentru lucrarea Shannon Theory of Social Networks and Beyond; locul secund a primit suma de 50.000, premiul fiind acordat lui Patrick Reynaert, profesor asociat, Universitatea Leuven, Belgia, pentru lucrarea Gigabits Through Plastic; suma de 25.000 a revenit echipei formate din Matilde Sanchez Fernandez, Ana García Armada și Eva Rajo-Iglesias, Universidad Carlos III de Madrid, Spania, al cărei proiect se intitulează Unleash the Wireless Power of your Device: Blended Antenna HUBs for your Unconstrained Mobile Cloud Experience. 

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele