Prima pagină » IT&C » Produsul care ar putea să schimbe definitiv modul în care lucrăm. VIDEO

Produsul care ar putea să schimbe definitiv modul în care lucrăm. VIDEO

23 iul. 2016, 17:52, IT&C
Produsul care ar putea să schimbe definitiv modul în care lucrăm. VIDEO
Chiar de la cele mai rudimentare tipuri de dispozitive wearables, scopul lor principal a fost să aducă utilizatorului un plus de informație și, astfel, ajutor. Atunci când vă gândiți la wearables probabil că vă apare în minte o imagine cu un smartwatch sau o brățară de fitness.
Însă aceste obiecte pe care le purtăm sunt printre noi de mai mult timp decât am fi tentați să ghicim. Gândiți-vă doar ce beneficii au adus ochelarii: nu numai că au ajutat oamenii să vadă mai bine, ci au avut un rol însemnat în reducerea analfabetismului.
 
Un alt obiect pe care oamenii îl poartă zilnic de ani de zile este bătrânul ceas. Chiar și primul gadget wearable dotat cu un computer a fost realizat pentru a veni în ajutorul omului, chiar dacă nu neapărat în scopuri nobile. În anii ”60 Ed Thorpe și Claude Shannon au inventat un calculator cât un pachet de țigări ce încăpea într-un pantof, care a fost creat special pentru a prezice numerele câștigătoare la ruletă. Iar Steve Mann este cel care a dezvoltat, în anii ”80 și ”90, mai multe versiuni ale unui prototip de cască inteligentă (headset).
 
Avansurile recente în domeniul telecomunicațiilor, senzorilor, microcipurilor, au deschis noi drumuri și oportunități pentru tehnologia wearable.
 
În trecut, senzorii nu funcționau foarte bine și ofereau date inexacte, însă acum circuitele mici, transmisiile wireless și senzorii pot fi integrați cu ușurință în tot felul de gadgeturi. Conform definiției, un obiect wearable este o colecție de componente care monitorizează stimuli interni sau externi și care se poartă pe corp. Acum acestă tehnologie este cea mai întâlnită sub formă de ceasuri inteligente, brățări sau headseturi, dar ce ne rezervă viitorul? 
 
Un produs care ar putea să ne schimbe modul cum lucrăm și cum ne „jucăm” este Magic Leap, care ar putea fi viitorul realității agumentate și ar putea să ne aducă în universul Minority Report, unde Tom Cruise se juca cu tot felul de elemente grafice pe un ecran. Iar demo-ul lansat de companie în aprilie a lăsat lumea cu gura căscată. Acolo putem vedea o persoană care se află într-o cameră obișnuită și îi apar, ca prin minune, grafice, notificări și imagini ce se îmbină cu mediul înconjurător. Este sprijinit de Google și Qualcomm, iar în februarie a primit o finanțare de la Alibaba; compania este evaluată la 4,5 miliarde de dolari.