Prima pagină » IT&C » Review Lumia 735, „smartphone-ul selfie” lansat de Microsoft

Review Lumia 735, „smartphone-ul selfie” lansat de Microsoft

Review Lumia 735, „smartphone-ul selfie
Plasat între ieftinele Lumia 530 și 630 și vârful de gamă Lumia 930, noul Lumia 735 este un telefon din gama intermediară care se remarcă printr-un preț destul de rezonabil de circa 1000 de lei și o cameră foto frontală de 5 MP dedicată amatorilor de selfies.

Construcție, design, ergonomie. Din punct de vedere vizual, Lumia 735 marchează întoarcerea la emblematicul design care a debutat odată cu defunctul Nokia N9. La fel ca acesta, sau ca urmașii săi Lumia 800, Lumia 900 sau Lumia 920, noul terminal Microsoft folosește aceeași combinație de elemente care a devenit celebră în acest interval de timp: muchii semicilindrice, capete tăiate drept și spatele neted ușor teșit către extremități.

După cum se observă, Lumia 735 a abandonat butoanele capacitive pentru a permite reducerea costurilor de producție, telefonul folosind, la fel ca modelele 530 sau 630, butoane virtuale afișate pe ecran. Din acest motiv, partea frontală este extrem de simplă, singurele detalii care se pot remarca fiind obiectivul mai mare al camerei frontale, sigla Nokia și rama fină din plastic negru care înconjoară ecranul.

Spre deosebire de predecesorul Lumia 720, noul Lumia 735 oferă un capac detașabil colorat care poate fi înlocuit în funcție de preferințele personale. Din acest motiv, construcția este similară celei remarcate la Lumia 820 sau Lumia 520, elementul de rezistență al corpului fiind ecranul și carcasa internă din plastic, în timp ce capacul detașabil este un simplu înveliș protector menit să asigure forma finală. Sub acest capac se găsesc bateria detașabilă și locașurile NanoSIM și MicroSD.

Învelind atât marginile cât și spatele, capacul este fabricat dintr-o singură bucată de policarbonat subțire. Deoarece acesta se fixează bine de carcasa interioară de protecție, capacul pare însă mai rigid decât este în realitate, impresia lăsată fiind una bună. Un alt detaliu pozitiv este faptul că, în ciuda volumului risipit de capacul și bateria detașabile, Microsoft a reușit totuși să înghesuie în cei 8,9 milimetri ai carcasei și o antenă NFC și bobina sistemului de încărcare wireless Qi.

Citește mai mult în Go4it.ro >>>

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele