Prima pagină » IT&C » Românii au internet de mare viteză, dar aproape jumătate nu au pus niciodată mâna pe un calculator

Românii au internet de mare viteză, dar aproape jumătate nu au pus niciodată mâna pe un calculator

Românii au internet de mare viteză, dar aproape jumătate nu au pus niciodată mâna pe un calculator
Românii au acces la internet de mare viteză și doar în 100 de localități rețelele nu permit furnizarea de servicii de acces la internet de bandă largă, dar aproape jumătate dintre ei nu au pus niciodată mâna pe un calculator. De asemenea, în România se întâlnește singura regiune din UE unde 51% dintre locuitori nu au folosit niciodată un PC.

Avem internet de mare viteză, dar nu știm să folosim calculatoarele. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene (UE), care arată că 42% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani nu au folosit niciodată un calculator.

De asemenea, regiunea Sud-Muntenia este singura din UE unde mai mult de jumătate dintre locuitori (51%) nu au folosit niciodată un calculator la muncă, acasă sau în alt context. Situația nu este foarte diferită nici în Nord-Vestul țării (45%), în Centru (41%), în Nord-Est (42%), Sud-Est (47%) și Sud-Vest Oltenia (45%).

Lucrurile stau însă diferit atunci când vine vorba despre zona București-Ilfov, unde doar 24% dintre locuitorii cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani nu au folosit niciodată un PC, și despre vestul țării unde procentul este de 38%.

Un caz similar cu regiunea Sud-Muntenia se întâlnește în Severoyapaden (47%) – Bulgaria, și în Kentriki Ellada (47%) – Grecia.

La polul opus, există regiuni unde doar 1% dintre locuitori nu au utilizat un calculator până acum. Este vorba despre Flevoland (Olanda), Oslo og Akershus (Norvegia) și Vestlandet (Norvegia).

Pe primele locuri în topul țărilor UE unde se găsesc cele mai puține persoane care nu folosesc calculatorul se află Islanda (2%), Danemarca, Norvegia, Suedia (3%), Luxemburg, Olanda (4%), Finlanda (5%) și Marea Britanie (6%).