S-a lansat cel mai subțire smartphone din lume: Ascend P6. Cât costă și cu cine se bate la specificații. VIDEO

Publicat: 20/06/2013, 11:05
Actualizat: 09/01/2020, 02:20

Compania Huawei a lansat, în cadrul unui eveniment susținut la Londra, smartphone-ul Huawei Ascend P6. Acesta este cel mai subțire telefon inteligent din lume, cu o grosime de 6,18 mm.

Dispozitivul se evidențiază, pe lângă grosime, prin alte două funcții și servicii. Prima este camera frontală de 5 megapixeli, care poate înregistra video la calitate HD Ready (720p), și a doua aplicația de securitate Permision Manager, care le permite utilizatorilor să taie accesul aplicațiilor instalate la datele confidențiale, precum contacte, ID-ul dispozitivului ș.a.

Ascend P6 va debuta în magazinele din România până la finalul lunii august prin operatorii telecom, la un preț recomandat de producător de 450 de euro. Astfel, terminalul va concura direct, pe segmentul de preț, cu Samsung Galaxy S3, deși specificațiile tehnice îl fac un concurent demn de luat în seamă pentru Galaxy S4 și iPhone 5.

România face parte din primul val de 20 de țări în care debutează P6, terminal care ulterior va fi disponibil pe circa 100 de piețe. Sorina Macarescu, marketing manager la Huawei România, a declarat pentru Gândul că țintește vânzarea a 10.000 de unități P6 în România până la finalul acestui an. Potrivit ei, smartphone-ul va fi putea fi achiziționat și pe open market (magazine online, retaileri electro-IT) începând cu luna octombrie a acestui an.

Punctele slabe ale Ascend P6 sunt bateria, de doar 2.000 mAh, și capacitatea de stocare internă de doar 8GB. Există slot pentru card microSD cu capacitate maximă de 32 GB, însă mulți utilizatori preferă o memorie on-board mai mare. Pe unii clienți i-ar putea deranja și faptul că smartphone-ul nu vine cu tehnologie LTE. În ceea ce privește bateria de capacitate destul de mică pentru standardele actuale pe segmentul premium, Huawei a explicat că „tehnologiile proprietare ale companiei pentru optimizarea consumului și economisirea de energie, Automated Discontinuous Reception (ADRX) și Quick Power Control (QPC), îmbunătățesc performanța cu mai bine de 30%, în comparație cu alte smartphone-uri care au baterii de aceeași mărime”.

Noul vârf de gamă de la Huawei dispune de une cran LCD HD cu diagonală de 4,7 inci/11,93 cm, rezoluție 720 x 1280 pixeli, rulează Android 4.2.2 „Jelly Bean”, are procesor quad-core de 1,5 GHz, 2 GB memorie RAM, cameră principală de 8 megapixeli (înregistrează video Full HD) și greutate de 120 de grame.

Carcasa este realizată din metal, iar designul este inspirat de hârtie, potrivit echipei de design a companiei. După cum se știe, hârtia a fost inventată în China, țara de origine a Huawei. Astfel, alegerea acestei surse de inspirație nu este, probabil, întâmplătoare.

Ascend P6 va fi disponibil în trei culori: alb, negru și roz.

Terminalul vine cu o interfață proprietară Emotion UI actualizată, care va fi disponibilă și pe modelele Ascend anterioare, P1 și P2. Potrivit lui Richard Yu, directorul executiv al Huawei Consumer Business Group, interfața vine cu peste 300 de îmbunătățiri.

Yu a spus și de ce noul terminal se numește P6, și nu P3. „Este primul smartphone cu o grosime de 6 mm”. El a continuat, glumind că nu s-a ales acest nume pentru că va concura cu (viitorul) iPhone 6.

Accesorii

Compania a prezentat și o serie de carcase protectoare pentru Ascend P6. Este vorba de un model din gel (disponibil în circa șase culori) și de un flip cover, precum cele lansate de Samsung pentru Galaxy S3 și Galaxy S4, dedicat clienților din segmentul business.

Flip cover pentru Ascend P6

Carcasă din gel pentru Ascend P6

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
”Atac masiv” la sistemul circulației trenurilor de mare viteză din Franța. Traficul este foarte perturbat
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Trump speră că America „va şterge Iranul de pe faţa Pământului” dacă regimul de la...
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc...
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui...
Un polițist din București a ajuns viral pe internet după ce s-a afișat în fustă...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Ce înseamnă P-R-N-D-S-B la cutia automată? Ce pățești dacă oprești motorul în Drive?
De câte ori pe zi este indicat să facem duş. Iată cât şi cum să...
Un SCHELET ANTIC este atât de CIUDAT încât nimeni nu ÎNDRĂZNEȘTE să-l dezgroape!
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce...
Burgeri de milionari în Aeroportul Otopeni. Prețul este uluitor
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o...
Infracțiunile odioase care ar fi avut loc în palatul unde doctorița are cabinetul, în care...
Tavi Clonda, nemulțumiri legate de Disneyland! Artistul a discutat despre aspectele care nu îi convin...
Ce au descoperit oamenii legii în cazul morții Sorin Nazîru, fostul al juniorilor de la...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Sindromul rar al „persoanei rigide”, tratat cu o terapie împotriva cancerului