Schimbare majoră anunțată de Facebook Messenger. Ce ordin a dat Mark Zuckerberg
Compania Facebook Messenger anunță o schimbare majoră. Mark Zuckerberg a dat ordin să fie adăugată criptarea end-to-end pentru apelurile vocale și video. Potrivit presei din Statele Unit, decizia ar fi justificată prin numărul mare de apeluri zilnice, care depășește 150 de milioane.
Aplicația WhatsApp este deținută tot de Facebook și, de ceva timp, oferă criptare pentru apelurile telefonice.
Facebook adaugă criptarea end-to-end a apelurilor video și audio
Astfel, Facebook sporește nivelul de securitate al aplicației de messenger și a decis să adauge criptarea end-to-end a apelurilor video și audio. Opțiunea este deja disponibilă pentru aplicația Whatsapp, iar în viitorul apropiat urmează să fie implementată și la Instagram.
Ce schimbare urmează: de acum încolo, nimeni nu va putea auzi apelurile efectuate prin aplicația de chat, nici măcar „adminii” Facebook! Decizia vine pe fondul numărului mare de apeluri audio și video ale utilizatorilor, undeva peste 150 de milioane de apeluri zilnice. În plus, opțiunea de a cripta discuțiile chat este disponibilă încă din 2016, astfel că și criptarea apelurilor era necesară, mai ales că din 2019 se încerca implementarea măsurii atât pentru Facebook Messenger, cât și pentru Instagram.
- Aplicația Whatsapp oferă deja criptarea end-to-end, ceea ce înseamnă că datele private nu pot fi accesate de alte persoane. La fel se întâmplă și cu Zoom, Signal sau FaceTime.
Ce trebuie să faceți pentru a fi protejați
Criptarea oferită de compania Facebook Messenger trebuie activată, deoarece ea nu se activează automat! Mai exact, utilizatorii trebuie să acceseze meniul „Conversație secretă” pentru a cripta chaturile vocale și video.
În plus, tot ca o schimbare de ultimă oră și care merită menționată, Facebook adaugă mai multe opțiuni la funcția de mesaje care dispar, funcție care face parte și din meniul Conversații secrete. Compania a extins opțiunile pentru cât timp mesajele rămân în modul de dissapear. Pe viitor, utilizatorii vor putea alege între un interval de la cinci secunde și până la 24 de ore.