Prima pagină » IT&C » Și-au făcut o fotografie, au încărcat-o în aplicația Google Photos și au trăit umilința vieții lor. Imaginile sunt de necrezut

Și-au făcut o fotografie, au încărcat-o în aplicația Google Photos și au trăit umilința vieții lor. Imaginile sunt de necrezut

Google se află acum în centrul unui imens scandal, după ce doi tineri au încărcat o fotografie în aplicația Google Photos și au trăit umilința vieții lor

Au vrut să aibă o amintire frumoasă și, deși nu au făcut nimic greșit, au fost obligați să treacă printr-o situație greu de acceptat. După ce au încărcat o fotografie într-o aplicație a Google, doi tineri au primit un mesaj extrem de jignitor. Reprezentanții companiei au fost nevoiți să-și ceară scuze, după ce povestea a ajuns pe rețelele de socializare.

Cum i-a umilit aplicația Google Photos pe doi tineri

Noua aplicație Google Photos folosește o tehnologie sofisticată de recunoaștere a fețelor și obiectelor pentru a organiza imaginile pe categorii, precum Mâncare, Animale, Prieteni ș.a. m. d. Se pare că inginerii companiei mai au de lucru la perfecționarea tehnologiei, deoarece aceasta a considerat că două persoane de culoare sunt „gorile”.

Un tânăr de culoare din Brooklin, Jacky Alciné, a avut parte de un șoc atunci când a intrat în aplicația Google Photos și a văzut că o imagine în care apărea alături de o prietenă a fost inclusă automat în directorul „Gorile”.

Alciné a publicat imaginea pe Twitter, iar aceasta s-a viralizat. În cele din urmă incidentul a ajuns la urechile unui reprezentant Google, Yonatan Zunger. Aceasta și-a cerut imediat scuze pentru incident și a spus că se lucrează la rezolvarea problemei. Abia după 15 ore a dispărut directorul „Gorile” din aplicația Google Photos de pe telefonul Android al lui Jacky.

„Ne pare sincer rău de ce s-a întâmplat. Vom interveni imediat pentru a preveni apariția de astfel de rezultate în viitor”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Nu este prima dată când o tehnologie de recunoaștere a feței dă rezultate neașteptate. În trecut, serviciul de partajare de imagini Flickr a catalogat automat o persoană de culoare ca fiind „Primată”. Totuși, în acel caz eticheta a apărut și la imaginea unei persoane albe. Mai mult, un sistem de urmărire a feței prin intermediul camerei web prezent pe computere HP în urmă cu câțiva ani nu era capabil să recunoască persoane de culoare.

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele