Aproape 20% dintre copii au declarat că au văzut pe un smartphone sau tabletă ceva care i-a tulburat sau supărat, potrivit sondajului. Din răspunsurile oferite de părinți a reieșit că doar 10% dintre copii au trecut printr-o astfel de experiență.
Potrivit cercetării, 90% dintre părinți susțin că au vorbit cu copiii despre securitatea și siguranța online atunci când aceștia folosesc un smartphone sau o tabletă, dar majoritatea au recunoscut că le-au permis celor mici să folosească aceste dispozitive nesupravegheați.
„Fără folosirea unor sisteme de control, copiii vor da cu siguranță peste ceva care nu este potrivit pentru vârsta lor sau pentru orice vârstă”, a declarat Tony Nate, directorul executiv al organizației Get Safe Online.
Studiul arată și că este mai probabil ca adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani să fie hărțuiți online decât copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.
David Emm, cercetător din cadrul companiei care oferă soluții de securitate digitală Kaspersky Lab, spune că părinții nu sunt la fel de îngrijorați atunci când copiii lor folosesc tablete ca atunci când aceștia utilizează computere personale. „Când copiii folosesc dispozitive mobile pentru a accesa web-ul nu trebuie să uităm că folosesc același internet, care presupune aceleași riscuri. Este o concepție greșită aceea că tabletele și smartphone-urile nu necesită același nivel de securitate ca PC-urile”, a spus el.
Un studiu realizat de Kaspersky Lab arată că 18% dintre părinți au pierdut bani din cauza faptului că cei mici au făcut tranzacții de pe dispozitive mobile fără ca ei să știe.
Apple le-a returnat recent părinților ai căror copii au făcut astfel de tranzacții 32,5 milioane de dolari.