1. Administrarea de vaccinuri fără ace – ImmunoMatrix. Vaccinul este administrat prin intermediul unui leucoplast. Administrarea substanțelor se face treptat, timp de 24 de ore. Tehnologia a fost inventată de Katarzyna Sawicka de la compania ImmunoMatrix LLC. Proiectul a costat între 100.00-200.000 de dolari.
2. Imprimanta pentru circuite electronice V-One. A fost inventată de Katarina Ilic, Alroy Almeida, Jesus Zozaya și James Pickard de la compania Voltera. Proiectul a costat 200.000 de dolari. Circuitele electronice sunt printate pe placă din fibră de sticlă.
3. Reciful artificial mai ușor de implementat și mai ieftin.În condițiile în care recifurile de corali sunt amenințate de poluare, noul dispozitiv poate fi folosit pentru a combate această problemă. Reciful artificial inventat de Alex Goad la Reef Design Lab, deși nu este primul de acest fel, este mai ușor de implementat și mai ieftin. Există mai multe modele, din ceramică, piatră de mare sau ciment, toate nepoluante.
4. Braigo 2.0, imprimanta Braile bazată pe un kit LEGO. Shubham Banerje (în vârstă de doar 13 ani), fondator al Braigo Labs Inc., a dezvoltat o imprimantă ieftină care poate scrie în limbaj Braile pe hârtie. La baza dispozitivului a stat un kit LEGO. Imprimanta costă aproximativ 355 de dolari, fiind cea mai ieftină din lume de acest fel. Proiectul adolescentului este susținut de compania Intel.
5. Un senzor personal care măsoară poluarea aerului – TZOA. Inventat de electricianul Kevin R. Hart și asistenta medicală Laura Moe, cofondatori ai TZOA Wearables, senzorul de monitorizare a calității aerului TZOA va costa 100 de dolari și va dispune de aplicație dedicată pentru smartphone. Dispozitivul va debuta pe piață la sfârșitul acestui an.