Prima pagină » IT&C » UN GADGET PE ZI. LG G Pro 2 – singurul phablet cu Android care se poate bate de la egal la egal cu Galaxy Note 3

UN GADGET PE ZI. LG G Pro 2 – singurul phablet cu Android care se poate bate de la egal la egal cu Galaxy Note 3

LG G Pro 2 vine cu un ecran HD superb, performanțe ridicate, o autonomie peste medie și o cameră foarte bună.

LG G Pro 2 – ECRAN. G Pro 2 dispune de un ecran IPS LCD cu diagonala de 5,9 inci, care are o rezoluție Full HD de 1.080 x 1.920 pixeli și o densitate de 373 ppi. Prin comparație, Note 3 are un ecran cu diagonala de 5,7 inci, aceeași rezoluție și o densitate de 386 ppi. Este normal ca densitatea pixelilor să fie mai mare la un ecran de dimensiuni mai mici care oferă aceeași rezoluție.

Ecranul de pe LG G Pro 2 este luminos, are o acuratețe a culorilor ridicată, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Singurul lucru care nu îmi place la display-ul acestui terminal este faptul că este o diferență enormă între cum arată ecranul cu luminozitatea setată la 100% și cum arată la 90%. Scăderea intensității luminii este prea abruptă. De exemplu, intensitatea luminii este mai mare la un Galaxy S5 cu luminozitatea la 60% decât pe LG G Pro 2 cu luminozitatea la 90%.

Ecranul este protejat de sticlă Gorilla 3, extrem de rezistentă, așa că utilizatorul nu trebuie să se ostenească să monteze o folie de protecție.

LG G Pro 2 – DESIGN. Plăcut, însă nu iese în evidență. Carcasa este realizată în mare parte din plastic. Apreciez faptul că poate fi înlocuită bateria. Prin scoaterea capacului, utilizatorul are acces la sloturile pentru cartelă (microSIM) și card (microSD).

Având un ecran atât de mare, dispozitivul este „masiv” și necesită, de cele mai multe ori, folosirea ambelor mâini pentru a fi utilizat.

Nu înțeleg decizia LG de a pune inscripția „4G LTE” pe spatele terminalului. Parcă ar fi un sticker lipit acolo de un adolescent. Cred că o asemenea inscripție nu este potrivită pentru un dispozitiv care se adresează segmentului oamenilor de afaceri și care trebuie să se asorteze cu costume sau îmbrăcăminte business casual.

Suprafața carcasei are un model cu striații care oferă o  mai bună priză în mână și protecție anti-amprente.

Butoanele fizice ale dispozitivului – On/Off, Volume – sunt așezate pe partea din spate, sub camera foto, așa cum ne-a obișnuit LG la vârfurile sale de gamă. Utilizatorul are nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu acest setup. LG a spus, atunci când a introdus acest sistem, că locul în care sunt poziționate butoanele este cel în care pică degetul arătător al utilizatorului atunci când telefonul este ținut în mână.

În ceea ce privește cele trei butoane specifice din Android – Tasks, Home și Back – acestea sunt software pe LG G Pro 2. Nu sunt un mare fan al butoanelor software. Le prefer pe cele capacitive.

Slotul de încărcare este poziționat pe marginea de jos, iar slotul audio pe marginea de sus.

LG G Pro 2 – PERFORMANȚE ȘI SOFTWARE. Acesta este unul din puținele smartphone-uri de pe piață care dispune de memorie RAM de 3 GB, fapt care se vede în performanțele dispozitivului, mai ales că vine în combinație cu chipsetul Snapdragon 800 (quad-core de 2,26 GHz) și cu grafică Andreno 330.

Terminalul dispune de o funcție foarte interesantă KnockOn – ecranul poate fi pornit prin dubla apăsare rapidă.

La un ecran cu dimensiuni atât de mari ar fi fost foarte utilă prezența unui stylus, pe care rivalul Note 3 îl are. Sunt chiar și phableturi mult mai ieftine, precum Asus Fonepad Note FHD6, care au stylus.

LG a introdus pe acest model câteva funcții software foarte utile. Knock Code permite pornirea ecranului și deblocarea acestuia printr-o sigură acțiune (ecranul este împărțit în patru, iar utilizatorul stabilește o serie de apăsări pentru deblocare). Content Lock permite protejarea cu parolă a unor fișiere, imagini și înregistrări video, iar Mini View reducerea afișajului la o dimensiune de 3,4 inci pentru a facilita folosirea telefonului cu o singură mână. Există și posibilitatea ca rularea video să se oprească atunci când utilizatorul nu se mai uită la ecran.

Knock Code și Mini View

LG G Pro 2 rulează Android 4.4.2 „kitKat”. Sistemul de operare este puternic modificat, însă, din fericire, numărul de bloatware (aplicații proprietare preinstalate care nu pot fi dezinstalate) este mic, mai ales dacă îl comparăm cu Galaxy Note 3.

LG G Pro 2 – BATERIA. Are o capacitate de 3.200 mAh și oferă o autonomie foarte bună, de peste 12 ore în regim de utilizare medie spre intensivă.

LG G Pro 2 – CAMERA. Are un senzor de 13 MP și poate înregistra video la calitate 4K. Performanțele sunt foarte bune. Camera de pe LG Pro 2 dispune de tehnologie HDR, care oferă o calitate mai bună în locurile cu lumină din față.

Terminalul dispune și de funcția Magic Focus, care permite realizarea unei fotografii și aplicarea de focus ulterior pe o anumită zonă. Nokia a acuzat LG că a copiat această tehnologie. Aplicația Nokia Refocus, disponibilă înainte de Magic Focus, le permite utilizatorilor să realizeze mai întâi fotografia și să aleagă mai târziu obiectul pe care doresc să îl focalizeze. Apoi, imaginile pot fi încărcate pe rețele de socializare, unde alți utilizatori pot schimba focusul imaginii.

LG G Pro 2 – SPECIFICAȚIILE PRINCIPALE:

Sistem de operare: Android 4.4.2 „KitKat”

Ecran: IPS LCD cu diagonală de 5,9 inci, rezoluție Full HD de 1.080 x 1.920 pixeli și densitate de 373 ppi

Procesor: quad-core de 2,26 GHz

RAM: 3 GB

Grafică: Andreno 330

Capacitate de stocare: 16/32 GB internă (plus slot pentru card microSD cu capacitate maximă de 64 GB)

Conectivitate: NFC, 4G

Cameră: principală de 13 MP cu stabilizare optică a imaginii, frontală de 2,1 MP

Baterie: 3.200 mAh

PRO:

– Ecranul de calitate.

– Performanțe foarte ridicate.

– Cameră foarte bună.

– Autonomie excelentă.

– Utilizatorul are acces la baterie.

CONTRA:

– Designul nu iese în evidență.

– Nu dispune de stylus.

– Poziționarea butoanelor fizice pe partea din spate; deseori apeși Volum – sau Volum + încercând să nimerești butonul On/Off.

Terminalul prezentat ne-a fost pus la dispoziție de magazinul online eMAG.ro.

Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de ... vezi toate articolele