Un mare operator telecom din România își deschide televiziune. Cum se va numi noul canal

Un mare operator telecom din România își deschide televiziune. Cum se va numi noul canal
Publicat: 18/09/2014, 11:28
Actualizat: 15/01/2020, 08:34

CNA a analizat, în ședința de joi, solicitarea Orange România de acordare a unei licențe audiovizuale prin satelit pentru lansarea Orange Info, o televiziune generalistă, cu zonă de difuzare națională.

La ședința CNA a fost prezentă o delegație din partea Orange România, condusă de Dorin Odiațiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director în cadrul companiei.

Potrivit dosarului depus la CNA, Orange Info va fi un canal de comunicare directă, personalizată cu clienții Orange, ce presupune descoperirea tuturor serviciilor Orange cu accent pe serviciile TV.

De asemenea, pe Orange Info vor fi difuzate informații diverse, din toate domeniile de interes: cultural, social, sănătate, divertisment, tehnologie etc.

Orange Info va emite timp de 24 de ore pe zi și va difuza programe producție proprie (80%) și producții audiovizuale ale altor producători (20%). Grila Orange Info va cuprinde programe de informare (45%), programe educative și culturale (30%), programe de divertisment (13%), publicitate și teleshopping (12%).

În ceea ce privește producțiile proprii, televiziunea Orange Info va difuza emisiunea „Orange Zoom”, un program educativ, care va include și informații despre evenimente culturale și sportive, și „Fundația Orange”, o emisiune informativă.

De asemenea, Orange Info va difuza programul „News”, o emisiune informativă (producător Antena 1), și „Orange Fun”, o emisiune de divertisment (producător Radcom).

Bugetul alocat pentru lansarea televiziunii Orange Info este de 250.000 de euro, fără TVA, pentru o perioadă de trei ani (50.000 de euro pentru echipamente, iar 200.000 de euro pentru producție, editare și achiziție de conținut).

Pe de altă parte, Orange România a primit, pe 21 mai 2013, aprobarea CNA să se lanseze efectiv pe piața de retransmisie TV. Atunci, Orange România a primit de la CNA un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea „Orange TV”. Platforma Orange TV a fost lansată efectiv pe 11 iunie 2013, televiziunile din oferta sa fiind retransmise prin intermediul companiei de sateliți SES. Oferta Orange TV consta la momentul lansării în 100 de televiziuni, 40 fiind High Definition, iar dintre acestea 26 în premieră retransmise în România.

În ședința CNA de joi, Dorin Odiațiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director la Orange România, a declarat că lansarea televiziunii Orange Info este un nou pas pe care compania Orange România îl face pentru clienții săi.

„Orange Info este un canal care se adresează abonaților Orange TV (…) Motivul principal al lansării acestui canal este acela de a ține legătura cu clienții noștri într-un mod inovator, de a-i informa”, a spus Dorin Odiațiu.

Întrebat de membrul CNA Narcisa Iorga dacă Orange Info va prelua buletinele de știri de la Antena 1, Dorin Odiațiu a spus: „Este vorba despre informații pe care Orange le solicită și le comisionează colaboratorului nostru Antena 1”. El a mai spus că aceste informații nu au nicio legătură cu ce este difuzat de Antena 1, fiind în general informații despre cursul valutar, horoscop și nu informații politice și sociale.

În ceea ce privește programul de divertisment difuzat de Orange Info, Dorin Odiațiu a spus că în cadrul acestuia vor fi prezentate trailere de filme, programul de la cinema etc.

Membrul CNA Christian Mititelu a spus că denumirea televiziunii Orange Info îi sugerează cu totul altceva decât informațiile prezentate de reprezentantul Orange Info în ședința CNA de joi, respectiv un post de informații.

„Denumirea reflectă preocuparea noastră principală și anume informarea de către Orange România a clienților săi, dorim să inform privind serviciile noastre”, i-a răspuns Dorin Odiațiu.

În urma discuțiilor, CNA a acordat licența audiovizuală pentru Orange Info, cu nouă voturi „pentru” (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea), în timp ce Christian Mititelu a votat „împotrivă”. Mititelu a spus că s-ar crea un precedent dacă ar vota pentru o astfel de licență, întrucât orice firmă ar putea să își facă o astfel de televiziune pe care să își promoveze serviciile și produsele.

Pe de altă parte, Dorin Odiațiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Orange Info va fi lansată în perioada următoare, fără a preciza data exactă când noua televiziune va începe să emită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
Prognoza meteo actualizată. Canicula se extinde în mai multe județe. Harta cu zonele fierbinți
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Cum au murit bogații lumii pe iahtul nauragiat în apele Siciliei
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Suntem cu un pas mai aproape de implanturile care să trateze epilepsia