Cornel Dinicu se află miercuri el la pensiunea Ferma Dacilor – făcută scrum în cea de-a doua zi de Crăciun – acolo unde se desfășoară ultima zi de cercetare la fața locului și o ultimă ridicare de probe. Procurorii de caz vor asista la toată această procedură. Noile probe care vor fi ridicate vor fi analizate, atât de Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC), cât și de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitatea Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX).
Potrivit surselor Gândul, la fermă a fost adusă o macara cu care vor fi ridicate bârnele din lemn și panourile electrice, pentru a se stabili, în baza înregistrărilor de pe ultima cameră cum au funcționat panourile electrice. Ipoteza existenței unei mâini criminale nu a fost exclusă de către anchetatori, potrivit surselor citate.
Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, și-ar dori să execute arestul la domiciliu chiar în complexul turistic unde a avut loc incendiul. Potrivit unor surse judiciare, el intenționează să facă o cerere în acest sens.
Patronul de la Ferma Dacilor a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Judecătorii de la Tribunalul Prahova au respins propunerea procurorilor de prelungire a arestului. La rândul lor, administratorii firmei, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, vor rămâne timp de 60 de zile sub control judiciar.
Astfel, Tribunalul Prahova a hotărât înlocuirea măsurii arestului preventiv luată față de patronul de la Ferma Dacilor cu măsura arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.
Opt persoane, respectiv cinci adulţi şi trei copii, au murit carbonizate în urma incendiului care a izbucnit la Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun. Cornel Dinicu și-a pierdut copilul în incendiu.
Administratorii complexului turistic Ferma Dacilor, cercetaţi pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, urmau să rămână în arest preventiv, respectiv în arest la domiciliu pe o perioadă de încă 30 de zile, conform unei hotărâri a Judecătoriei Ploieşti.
Construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, spun anchetatorii.
CITEȘTE ȘI: