Prima pagină » Justiție » A plătit 1.200 lei în avans pentru a închiria o CABANĂ. Proprietarul nu i-a dat factura și nici nu i-a mai răspuns la telefon

A plătit 1.200 lei în avans pentru a închiria o CABANĂ. Proprietarul nu i-a dat factura și nici nu i-a mai răspuns la telefon

A plătit 1.200 lei în avans pentru a închiria o CABANĂ. Proprietarul nu i-a dat factura și nici nu i-a mai răspuns la telefon
Sursa Foto: Shutterstock

Escrocii continuă să abuzeze de naivitatea, graba și lipsa de atenție a celor care caută oferte tentante pentru sărbătorile de iarnă. De data aceasta, un anunț postat pe internet promitea închirierea unei cabane în Brașov pentru Revelion, la un preț atractiv de 5.000 de lei pentru patru nopți. Totuși, ceea ce părea o ofertă de nerefuzat s-a transformat rapid într-o escrocherie.

Cei care au căzut în capcana anunțului au fost induși în eroare de detaliile aparent credibile: vila, cu opt camere, se afla în Brașov, iar autorul anunțului solicita un avans de 1.200 de lei. O femeie a povestit cum, sub presiunea termenului de rezervare urgentă, a transferat banii imediat, convinsă de faptul că mai sunt 35 de grupuri interesate. Însă după ce a trimis dovada plății, contactul a dispărut. Nici factura promisă nu a fost trimisă, iar încercările de a contacta telefonic persoana respectivă nu au avut succes.

„Domnul mi-a spus că mai sunt interesate 35 de grupuri și primul venit, primul servit, așa s-a exprimat. Și am zis ok vă fac imediat transferul și am trimis dovada”, a spus  păgubita.

În căutarea unei soluții, păgubita a ajuns la adresa menționată în anunț, dar în loc de o vilă de închiriat a găsit o simplă casă privată, care nu avea nicio legătură cu fotografiile din postare. După o cercetare mai atentă, s-a descoperit că pozele fuseseră preluate de la o vilă din Bran, iar firma menționată în anunț era, de fapt, o unitate turistică din Brașov, care nu avea nicio legătură cu oferta falsă.

„Domnul mi-a spus că mai sunt interesate 35 de grupuri și primul venit, primul servit, așa s-a exprimat. Și am zis ok vă fac imediat transferul și am trimis dovada”, a spus păgubita către Știrile PRO TV.

„Am anunțat inclusiv instituțiile autorizate să ia masuri cu sesizare și câte date am putut noi aduna până la acest moment. Rog publicul să verifice aceste date. Orice asociere cu o firmă care pare credibilă poate fi verificată online”, a declarat Olivia Macaveiu, directorul general al hotelului ale cărui date au fost folosite ilegal.

Un alt caz similar a fost semnalat de proprietara a două cabane din Călățele, județul Cluj. Aneta Ioana Capota a constatat că anunțurile pentru cabanele sale, care erau deja rezervate, circulau pe grupuri de închirieri cu prețuri mult mai mici decât cele reale. „Pozele au fost preluate de pe site-ul nostru și distribuite fără permisiune, iar anunțurile aveau un preț mult sub valoarea reală”, a explicat aceasta.

Specialiștii în turism recomandă ca persoanele care caută cazare să fie foarte atente atunci când întâlnesc oferte tentante.

„Încercați să stabiliți chiar o întâlnire online prin care să vă arate pe telefon cazarea pe care o pun la dispoziție. Un avans dacă este cerut prea intens înseamnă că ceva este suspect, de asemenea când vă uitați la anunțuri fiți foarte atenți să nu fie prea noi, citiți recenziile”>, a sfătuit Raluca Mureșan, specialist în turism.

Citește și: O nouă metodă de ÎNȘELĂTORIE face ravagii în conturile bancare. Semnal de alarmă al Poliției / Trei persoane au fost înșelate

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și