UPDATE. VIDEO: Informații-bombă în cazul „Tate”. Andrew și Tristan, vizitați în arest de consulul Marii Britanii la București și de șeful Departamentului Economic al Ambasadei

Publicat: 12 01. 2023, 13:00
Actualizat: 12 01. 2023, 13:02

This browser does not support the video element.

Se îngroașă gluma pentru frații Tate. Andrew și Tristan au fost vizitați în arest de consulul Marii Britanii la București și de șeful departamentului economic al Ambasadei, conform unor informații obținute de GÂNDUL.

UPDATE: Vizita oficialilor britanici s-a încheiat

Vizita oficialilor de la Ambasada Marii Britanii la București s-a încheiat în jurul orei 13:00.

Reprezentantul ambasadei nu a vrut să facă niciun fel de comentariu legat de ceea ce a discutat cu Andrew și Tristan Tate.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Oficialii britanici urmează să ajungă la sediul central al Poliției Capitalei, acolo unde sunt încarcerați milionarii Tate.

Consulul Marii Britanii la București va veni la arestul Poliției Capitalei însoțit de șeful departamentului economic al Ambasadei.

Noi percheziții în dosarul fraților Tate. Sunt vizați patroni ai unor studiouri de videochat

Vizita oficialilor britanici în arest are loc în contextul în care joi au loc noi percheziții în cazul „Tate”. Procurorii au descins în locații din București, Ilfov și Prahova, au spus surse judiciare, pentru GÂNDUL. Sunt vizați patroni de studiouri de videochat.

Joi, la primele ore ale dimineții, procurorii și polițiștii au mers la mai multe adrese din județele Ilfov și Prahova și din municipiul București.

În total, șapte locații sunt vizate de procurori. Sunt căutate probe în cazul activității de videochat, la patroni de studiouri care ar avea legături cu frații Andrew și Tristan Tate.

Una din percheziții este la Vlad Obu, fost luptător de arte marțiale, care are un studio de videochat în Voluntari.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru GÂNDUL, că se verifică documente și se ridică aparatură pentru a fi realizată percheziția informatică.

Conform surselor GÂNDUL, este posibil ca anchetatorii să extindă urmărirea penală în dosarul ce îi vizează pe cei doi milionari de origine britanică, în dosarul deschis de DIICOT.

Oamenii legii vor să ridice noi probe în dosarul deschis de DIICOT, în care se face verificări pentru constituirea unui grup infracțional, viol și trafic de persoane.

Iubita unuia dintre milionari, vizată de percheziții

Sursele consultate de GÂNDUL afirmă că, în cadrul perchezițiilor de joi, este vizată și iubita unuia dintre cei doi milionari, cu care britanicul ar avea un copil.

În fața judecătorilor, unul dintre frații Tate a spus că are, împreună cu iubita lui, un copil mic, pentru a convinge instanța să fie eliberat.

Nu a reușit să impresioneze completul de judecată cu acest lucru, ba, mai mult, acum și iubita lui a fost percheziționată în cazul afacerilor pe care britanicii le au în România.

Primele percheziții, în luna aprilie 2022

DIICOT a desfășurat primele percheziții în acest dosar pe data de 11 aprilie 2022, atunci când de la locuința din Pipera a fraților Tate au fost ridicate mai multe calculatoare, laptopuri și aparatură.

În aceeași zi au fost vizate și alte locații din județul Ilfov, iar perchezițiile au avut loc după ce Ambasada SUA la București notificase Poliția cu privire la faptul că, într-o vilă deținută de cei doi britanici este ținută cu forța o tânără cu cetățenie americană. Aceasta ar fi fost atrasă pe teritoriul României prin celebra metodă „loverboy”, folosită de mulți traficanți de persoane, ulterior fiind obligată să facă videochat.

Frații Tate sunt acuzați de procurorii DIICOT că, în anul 2021, ”au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

”Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.

Procurorii antimafia îl acuză pe unul dintre frații Tate de trei infracțiuni de trafic de persoane, în cazul a două victime și a unei persoane vătămate, iar pe celălalt, tot de trei infracțiuni de trafic de persoane, dar în cazul a unei victime și a două persoane vătămate.

Fosta polițistă Luana Alexandra Radu este acuzată de cinci infracțiuni de trafic de persoane, în cazul a trei victime și a două persoane vătămate, iar Georgiana Naghel, de șase infracțiuni de trafic de persoane, fapte pentru care sunt trei victime și trei persoane vătămate.

10 imobile ale fraților Tate, vizate și „indisponibilizate” de procurorii DIICOT

În 29 decembrie 2022, procurorii DIICOT au făcut pentru a doua oară percheziții la vila din Pipera a fraților Tate și la studioul de videochat pe care îl dețin, iar din imobilele percheziționate atunci au fost ridicate mai multe probe, inclusiv calculatoarele folosite în activitatea de videochat, laptopuri cu baze de date și sume de bani.

În urma verificărilor, procurorii au indisponibilizat nu mai puțin de 10 imobile ale fraților Andrew și Tristan Tate, localizate în București, în județul Ilfov, pe Valea Prahovei, dar și în alte județe. Anchetatorii urmează să stabilească și cum au fost obținute aceste imobile și dacă erau folosite de frații Andrew și Tristan Tate pentru alte activități infracționale, care le-ar fi adus acestora sume mari de bani din exploatarea sexuală a unor tinere, au transmis pentru Gândul, la momentul respectiv, surse judiciare.

Frații Andrew și Tristan Tate au rămas și fără mașinile de lux găsite de procurori în curtea vilei din Pipera a acestora, care valorează sute de mii de euro.

Printre mașinile pe care procurorii de la DIICOT au pus sechestru se numără un Aston Martin Vanquish S Ultimate, de 250.000 de euro, un Rolls Royce Wraith Black Badge, care costă 360.000 de euro, un BMW X6 M, de 30.000 de euro și o Lada 1500, care valorează aproximativ 10.000 de euro. Sub sechestru se află și un Porsche Carrera 4S 911 992, care are o valoare de piață de 120.000 de euro.

„Lăsarea inculpaților în stare de libertate prezintă un pericol pentru ordinea publică”

Judecătorul de drepturi și libertăți a considerat că lăsarea fraților Andrew și Tristan Tate în libertate ar reprezenta ”un pericol pentru ordinea publică” (informații detaliate AICI).

Andrew și Tristan Tate au dovedit ”un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale”.  Aceștia aveau ”capacitatea” de a identifica exact persoanele vulnerabile care le puteau servi, ulterior, scopurile, profitând – printr-o manipulare sentimentală constantă – de nevoile de afecțiune, încredere și stabilitate ale victimelor.

”Judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că lăsarea inculpaților în stare de libertate prezintă un pericol pentru ordinea publică şi se impune luarea măsurii arestării preventive pentru înlăturarea acestei stări de pericol, având în vedere gravitatea deosebită a infracţiunilor săvârşite de către inculpați, modalitatea concretă în care aceștia au acţionat, dovedind un dispreţ fundamental pentru relaţiile sociale ocrotite de normele penale”, se mai arată în încheierea de ședință prezentată de Gândul.

Se remarcă aptitudinea inculpaților (n.red. – frații Andrew și Tristan Tate) de a identifica persoanele vulnerabile și de a exploata nevoile de afecțiune, încredere, stabilitate ale acestora, creându-le impresia unei relații apropiate și înlăturând astfel orice suspiciune pe care ar fi putut-o avea victimele, nevoia de atenție și de afecțiune din partea inculpaților fiind apoi exploatată în vederea determinării acestora la prestarea activităților mai sus expuse. Nu poate fi ignorată nici contribuția inculpatelor (…), care realizau pentru inculpați supravegherea constantă a victimelor, le coordonau activitatea zilnică și exercitau presiuni psihice asupra acestora pentru ca acestea să lucreze cât mai mult

Extras din încheierea de ședință din data de 30.12.2022 – Tribunalul București

Vă recomandăm să citiți și: