Sursa Foto: Shutterstock
Observator News transmite că numărul înșelăciunilor în mediul online a crescut de 9 ori în acest an.
Un tânăr care a vrut să își rezerve o vacanță în Grecia a făcut greșeala să plătească cazarea la un site suspect. I-au fost solicitate datele bancare după ce a accesat un link fals, amenințat fiind că va pierde cazarea. După ce le-a furnizat, a rămas fără 2.500 lei din contul său bancar.
Infractorii cibernetici au avut acces la lista clienților hotelului și i-au trimis un link fals în numele platformei online. Șansele să își mai recupereze banii sunt zero dacă plățile sunt efectuate către site-urile suspecte.
Românii care vor să călătorească sunt îndemnați de firmele de securitate cibernetică să fie atenți la site-urile unde își fac plățile. Infractorii cibernetici le pot accesa conturile și prin intermediul rețelelor Wi-Fi, unde rețelele nu sunt securizate.
O treime de români nu verifică autenticitatea și securitatea cibernetică a site-urilor pe care navighează. 39% dintre utilizatori nu-și schimbă periodic parolele, iar 42% le folosesc pentru mai multe conturi, crescând riscul de a fi înșelați de hackeri.