Prima pagină » Justiție » Bețiile și CRIMELE din pușcăriile românești, invocate de avocații lui Paul Al României. Decizia finală privind extrădarea va fi luată vineri 19 iulie

Bețiile și CRIMELE din pușcăriile românești, invocate de avocații lui Paul Al României. Decizia finală privind extrădarea va fi luată vineri 19 iulie

Bețiile și CRIMELE din pușcăriile românești, invocate de avocații lui Paul Al României. Decizia finală privind extrădarea va fi luată vineri 19 iulie

Jason Azzopardi, avocatul lui Paul Al României, condamnat pentru corupție în România, a invocat în instanță motivarea respingerii extrădării prin „situația terifiantă” din închisorile din țara natală în timpul recursului depus vineri. Azzopardi a descris situația îngrozitoare din pușcăriile din România, unde erau adesea deținuți beți „cu alcool pe care și-l fac singuri și se ucid unul pe altul fără consecințe”. Sentința Curții de Apel Penală malteză va fi pronunțată pe 19 iulie la prânz.

Observațiile lui Azzopardi urmează unei hotărâri a Curții Constituționale de marți trecută, care a declarat că legea malteză privind mandatele europene de arestare (MAE) intră în conflict cu legislația UE.

Rahova, deja celebră

Azzopardi a spus că vestea unei astfel de crime „îngrozitoare” a apărut cu doar cinci zile în urmă, adăugând că directorul închisorilor din România a mărturisit că nu există violență și nici un motiv de îngrijorare. El a spus că una dintre închisorile în care prințul ar trebui să stea mai întâi este închisoarea Rahova din București, despre care a spus că a apărut în serialul documentar The World’s Toughest Prisons.

El a continuat să spună că în 2016, o instanță italiană a dispus ca un MEA împotriva unui cetățean român să nu fie efectuat din cauza situației inumane din închisorile de acolo. Azzopardi a subliniat, de asemenea, că o instanță din Atena a respins cererea de extrădare, invocând preocupări privind un proces inechitabil. El a spus că instanțele din Paris și Cipru au respins MEA pe motive similare, recunoscând persecuția politică și condițiile precare de închisoare.

Hotărârea respectivă se referea la un flux de rapoarte împotriva sistemului penitenciar românesc din partea Comitetului pentru Prevenirea Torturii. El a mai spus că există rapoarte care arată că închisorile din România sunt printre cele mai supraaglomerate.

Procuratura invocă traiul bun din penitenciarele românești

Procuratura, reprezentată de avocata Meredith Ebejer, a susținut că închisorile din România se îmbunătățesc. Vineri mai devreme, o curte constituțională a decis că instanțele penale care se ocupă de MEA trebuie să ia în considerare problemele legate de drepturile omului. Orice pretenție contrară este atât incorectă, cât și o neaplicare a dreptului european, a spus acesta.

Cei trei judecători – șeful judecătorului Mark Chetcuti, judecătorul Giannino Caruana Demajo și judecătorul Anthony Ellul – au declarat că este incorect să se susțină că instanțele penale nu au autoritatea de a evalua dacă extrădarea ar încălca drepturile fundamentale ale unei persoane, cum ar fi protecția împotriva tratamentelor inumane sau degradante.

Luna trecută, instanța penală i-a acordat extrădarea. În timp ce au contestat cererea de extrădare în instanța penală, avocații lui Paul Al Romaniei au declanșat o acțiune constituțională.

Sentința Curții de Apel Penală va fi pronunțată pe 19 iulie la prânz.

Citiți și: Judecătorii din Malta decid, azi, dacă Prințul Paul al României va fi EXTRĂDAT

Ce condiții de detenție a transmis România că va primi prințul Paul și de ce a refuzat instanța malteză extrădarea.”Această dihotomie l-ar discrimina”

Prințul PAUL nu se dă prins/Autoritățile din ROMÂNIA au trei ZILE să facă RECURS la refuzul de extrădare al INSTANȚEI din Malta

Citește și