Cererea de revizuire depusă de Parchetul General în procesul lui Sebastian Ghiță a fost respinsă
Cererea de revizuire depusă de Parchetul General în procesul lui Sebastian Ghiță a fost respinsă, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) transmite că a decis respingerea cererilor de revizuire depuse de Parchetul General în procesele lui Sebastian Ghiță și cazul Romsilva, portivit G4media.ro.
Sebastian Ghiță și Tudor Chiuariu rămân achitați în dosarele în care fostul șef al Secției Speciale a retras apelurile
În octombrie 2020, procurorii din Parchetul General au deschis la Completul de 5 judecători de la Înalta Curte cele două dosare de revizuire, căi extraordinare de atac, după ce fostul procuror-şef al Sectiei pentru Investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), denumită Secţia Specială, Gheorghe Stan, în prezent judecător la Curtea Constituţională, a retras apelurile din dosar. De altfel, Curtea Constituţională a României a decis în luna iulie 2020 că este neconstituţional dreptul SIIJ de a retrage apelurile în dosarele DNA în care sunt judecaţi magistraţi.
În dosarul lui Sebastian Ghiţă, toţi inculpaţii au fost achitaţi definitiv.
În dosarul Romsilva, cinci inculpați au scăpat definitiv de problemele penale. Printre aceștia se numără fostul ministru al Justiției (Tudor Chiuariu) și fostul sef Romsilva (Adam Crăciunescu).
Totuși, procesul continuă pentru alți 11 inculpați condamnați în faza de fond la pedepse între 2 si 3 ani de inchisoare, printre ei fiind foștii deputați PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, Andrei Hrebenciuc sau prințul Gheorghe Paltin-Sturdza.
Sorin Ovidiu Vîntu scapă de dosarul de dare de mită în legătură cu numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Faptele s-au prescris
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a scăpat de dosarul penal în care DNA îl acuză că i-ar fi dat un milion de euro mită fostului președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.
Aceasta după ce Tribunalul București a constatat că fapta de care este acuzat omul de afaceri s-a prescris, informează G4Media.
Sentința privind prescrierea faptei omului de afaceri poate fi contestată
Sursa citată notează că procurorii Direcției Naționale Anticorupție pot contesta decizia Tribunalului București.
Vîntu, fost patron al postului de televiziune Realitatea TV, își recunoscuse inițial faptele, dar ulterior și-a schimbat declarațiile.