Prima pagină » Actualitate » De ce vor procurorii ca frații Tate să mai stea în arest încă 30 de zile: ”Un control psihic permanent asupra victimelor, inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant”

De ce vor procurorii ca frații Tate să mai stea în arest încă 30 de zile: ”Un control psihic permanent asupra victimelor, inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant”

De ce vor procurorii ca frații Tate să mai stea în arest încă 30 de zile: ”Un control psihic permanent asupra victimelor, inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant”

Judecătorii de la Tribunalul București au decis, vineri, ca măsura arestului preventiv care a fost luată împotriva fraților Andrew și Tristan Tate să fie prelungită cu încă 30 de zile. De altfel, aceeași decizie a fost luată și în cazul fostei polițiste și a celeilalte femei arestate în dosarul milionarilor.

Gândul prezintă extrase din Referatul cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive, procurorii DIICOT spunând că Andrew și Tristan Tate ”pot exercita un control psihic asupra victimelor”.

Mai mult, în cursul cercetărilor a fost stabilit un ”tipar” conform căruia acționau frații Tate, aceștia având și capacitatea de a identifica alte potențiale victime pentru a profita, apoi, de vulnerabilitatea lor.

Periculozitatea deosebit de ridicată a faptelor pentru care inculpații sunt cercetați decurge din:

  • Capacitatea exersată a acestora de a identifica potențiale victime ale traficului de persoane;
  • Capacitatea acestora de a profita de vulnerabilitatea victimelor, raportat la vârsta fragedă, lipsa suportului afecțiunii și atenției din partea membrilor familiei și a societății, existența unor acte de violență anterioare ce au provocat traume neidentificate și netratate, inclusiv abuz sexual;
  • Capacitatea și efortul inculpaților de a exercita un control psihic permanent asupra victimelor, inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant, tocmai în scopul de a înfrânge rezistența victimelor și a le transforma în sclavi”, se menționează în Referatul cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive.

Primele mandate au fost emise de judecători pentru Andrew și Tristan Tate, precum și pentru Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu, pe 30 decembrie 2022, pentru 30 de zile. Practic, 28 ianuarie ar fi ultima zi de arest preventiv pe primul mandat. Până atunci, Curtea de Apel București trebuie să judece și contestațiile fraților Tate și ale celor două românce la prelungirea mandatelor de arestare.

”Frații Tate ar putea fugi din România dacă ar fi eliberați din arest”

Procurorii mai spun că frații Andrew și Tristan Tate ar putea fugi din România dacă ar fi eliberați din arest.

În context, aceștia folosesc o declarație mai veche a unuia dintre cei doi milionari excentrici, acesta afirmând că are conturi în 19 țări ale lumii și ar putea zbura folosind mai multe pașapoarte.

”Dacă greșesc și Anglia mă vrea în pușcărie, pot zbura cu un pașaport nigerian sau american, sau englez, sau polonez, sau estonian. Am conturi bancare în 19 țări, se arată în referat.

Argumentele și probele aduse de procurorii DIICOT au convins instanța Tribunalului București să prelungească mandatele de arestare preventivă ale fraților Tate cu încă 30 de zile, iar judecătorii au considerat că lăsarea lor în libertate ”ar crea riscuri reale pentru buna desfășurare a procesului penal”.


Citește și:

UPDATE: VIDEO | EXCLUSIV. Frații Andrew și Tristan Tate rămân în arest. Curtea de Apel București a respins contestațiile la arestarea preventivă. Avocat: „Sunt foarte dezamăgit. Măsura mi se pare excesivă”

EXCLUSIV | Cum erau amenințate de către frații Tate fetele exploatate la studioul de videochat din Tunari. „Este ultimul avertisment”

UPDATE | EXCLUSIV | Primul șef din Poliție sancționat disciplinar, după deschiderea dosarului fraților Andrew și Tristan Tate. Anchetă făcută în mare taină la IPJ Ilfov/ Sancțiunea a fost ulterior anulată

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și