Directoarea unei școlii gimnaziale din București este suspectată că și-a angajat fiica în unitatea de învățământ pe care o conducea. Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat procurorii în acest caz.
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal.
„A îndeplinit acte prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat și aprobat contractele de muncă prin care fiica sa a fost angajată în cadrul școlii gimnaziale”, transmite ANI.
Conform sursei citate, directorul general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești și un agent de la Sectorul de Frontieră Isaccea, județul Tulcea nu pot justifica o parte din avere.
„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 442.377 Lei și 35.000 Euro între averea dobândită și veniturile realizate de către Rizea Marinel, în perioada 25 februarie 2014 – 31 decembrie 2018”, transmite ANI, despre fostul șef al ANAF Ploiești.
De asemenea, un funcționar public din cadrul Primăriei comunei Mihai Eminescu, județul Botoșani, este în conflict de interese administrativ, iar pentru alte cinci persoane ANI a stabilit că s-au afltat în stare de incompatibilitate.
Este vorba de un funcționar public în cadrul Primăriei Mușetești, județul Gorj, un consilier în cadrul Compartimentului juridic şi stare civilă al aparatului de specialitate al Primarului Hălăuceşti, județul Iași, un fost funcționar public în cadrul Ministerului Educației, un agent principal din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și un fost consilier asistent în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Negrilești, județul Galați.