Dosar penal pentru „ULTRAJ judiciar”, după ce un bărbat a postat amenințări la adresa judecătorului care se ocupă de dosarul lui Călin Georgescu

Publicat: 30 12. 2024, 15:46
Actualizat: 30 12. 2024, 21:34

Un individ care a postat pe Facebook amenințări la adresa judecătorului care se ocupă de dosarul lui Călin Georgescu, privind anularea alegerilor, s-a ales cu dosar penal pentru ultraj judiciar.

Autoritățile s-au sesizat în privința unui bărbat, pe nume Cătălin Berenghi, care a făcut o serie de amenințări la adresa judecătorului care judecă dosarul lui Călin Georgescu, referitor la anularea alegerilor.

„GATA CU TRĂDARILE SI TRĂDĂTORII POPORULUI ROMÂN!

NU PE BANII ŞI VIAŢA NOASTRĂ!

ATENŢIE, JUDECĂTOR CRISTINA ARDELEANU!”, este mesajul postat pe Facebook de către Cătălin Berenghi.”

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, ce fac referire la faptul că o persoană ar fi postat, pe o pagină de socializare, mesaje de amenințări aduse unui magistrat, Serviciul Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București s-au sesizat din oficiu, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj judiciar.

Față de persoana în cauză urmează a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a transmis Poliția Română.

Cine este Cătălin Berenghi

Cătălin Berenghi este un fost luptător în Legiunea Străină și a stârnit controverse în 2015 atunci când a dus mai mulți porci vopsiți în culorile drapelului și a îngropat mai multe carcase de porc pe terenul pe care ar fi urmat să fie ridicată o moschee (porcii sunt animale complet interzise și considerate spurcate în religia islamică), potrivit G4 Media. Berenghi a candidat la Primăria București în 2020 și la președinția României în 2019 și a reprezentat partidul DAC (Dacismul Autonom Conservator).

Contestația lui Călin Georgescu, judecată de Curtea de Apel București

Dosarul lui Călin Georgescu se judecă azi, 30 ianuarie, la Curtea de Apel București. Ședinţa de judecată a început la ora 14.00. Pe 24 decembrie, Curtea de Apel București a schimbat termenul de judecată din data 13.01.2025 ora 11.00 la data de 30.12.2024, ora 14.00.

Curtea de Apel București a transmis o informare în care se menționează că dosarul depus de Călin Georgescu va fi „soluționat de completul de judecată căruia i-a fost repartizată cauza inițial, în aceleași condiții de legalitate, respectiv de către doamna judecător Cristina Ardelean.”

Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată BEC şi mai multe instituţii: Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvern, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, SRI, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi Elena Lasconi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis pe 16 decembrie că nu are competenţa să soluţioneze contestaţia depusă de Călin Georgescu privind reluarea alegerilor prezidenţiale, cererea acestuia fiind trimisă la Curtea de Apel Bucureşti.

„Respinge excepţia necompetenţei generale a instanţelor judecătoreşti invocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi intimaţii Serviciul Român de Informaţii şi Statul Major al Apărării prin şeful Statului Major al Apărării, ca nefondată. Admite excepţia necompetenţei materiale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Declină competenţa de soluţionare a cererii de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată, precizată, completată şi formulată de reclamanţii Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept şi Georgescu Călin, în contradictoriu cu intimaţii Biroul Electoral Central, Ministerul Apărării Naţionale, Statul Major al Apărării şi şeful Statului Major al Apărării, Guvernul României prin Prim-Ministru, reprezentat de Secretariatul General al Guvernului, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională a României, Serviciul Român de Informaţii, Preşedintele României, Klaus Iohannis, reprezentat de Administraţia Prezidenţială, şi Lasconi Elena – Valerica, privind anularea Deciziilor Biroului Electoral Central nr. 230D din 06.12.2024, nr. 231D din 07.12.2024 şi nr. 232D din 07.12.2024 şi obligarea Guvernului României la emiterea unei noi hotărâri de Guvern, în favoarea Curţii de Apel Bucureşti – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Fără cale de atac”, se arăta în soluţia ÎCCJ.