Florian Bodog, prima dată la DNA după ridicarea imunității. Ce acuzații i se aduc fostului ministru al Sănătății
Florian Bodog, la DNA! Fostul ministru al Sănătății a mers marți după-amiază la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Conform procedurilor în vigoare (art. 307 Cod de procedură penală), procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul că a fost începută urmărirea penală împotriva sa pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În prezent senator, Florian Bodog va fi anchetat de DNA după ce a rămas fără imunitate. În 21 aprilie, plenul Camerei superioare a Parlamentului a aprobat solicitarea procurorilor de începere a urmăririi penale.
Florian Bodog, trafic de influență pentru o consilieră
Fostul ministru al Sănătății este acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență. Concret, el ar fi acţionat, pe vremea când controla portofoliul „Sănătății”, pentru ca o angajată în funcţia de consilier personal să încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără a fi prezentă la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract. Totodată, arată DNA, Florian Bodog ar fi semnat acte în locul consilieri care nu era prezentă la serviciu!
„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul, deşi cunoştea că persoana angajată în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu a luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obţinut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, arată anchetatorii.
Semnături falsificate pe două contracte individuale de muncă
Într-un comunicat de presă, Direcția Națională Anticorupție arată că, în perioada februarie-octombrie 2017, în vederea producerii de consecinţe juridice, fostul ministru Florian Bodog ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere.
„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 286/VIII/3 din 8 aprilie 2021, ca urmare a îndeplinirii condițiilor legale și constituționale, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Bodog Florian Dorel, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu, în formă continuată (12 acte materiale);
- fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale);
- fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).
În calitate de ministru al Sănătății, suspectul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract”, arată DNA în comunicatul de presă.