Senatorul Florian Bodog a rămas fără imunitate parlamentară, în urma votului de miercuri din Plenul Senatului. Din 123 de voturi exprimate, 98 au fost pentru ridicarea imunității și 24 împotrivă: „Nu am nimic de ascuns”, a declarat Florian Bodog pentru GÂNDUL.RO.
UPDATE: Contactat de GÂNDUL.RO, senatorul Florian Bodog spune că nu se opune deciziei Senatului de a i se ridica imunitatea parlamentară și că va lăsa justiția să-și facă treaba: „Am spus că nu mă opun și că nu voi cere nimănui să se opună cercetării. Nu am nimic de ascuns și las Justiția să își facă datoria. Asta a fost declarația mea. Nu am altceva de spus”, a spus senatorul Bodog.
––––––
Fostul ministru al Sănătății PSD Florian Bodog poate fi urmărit penal, după ce Senatul a avizat miercuri cererea DNA în acest sens. Votul a fost secret, cu bile.
Bodog a declarat în plenul Senatului că nu le cere colegilor să voteze împotriva solicitării DNA, pentru că nu are nimic de ascuns şi are încredere în Justiţia din România.
Bodog a fost audiat luni de către Comisia Juridică a Senatului
Florian Bodog a fost audiat luni de către Comisia Juridică a Senatului în cadrul procedurii derulate ca urmare a solicitării DNA adresate Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviințarea urmăririi penale a acestuia. Însă Comisia a decis respingerea cererii DNA, cu șase abțineri din partea parlamentarilor social-democrați.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, declarase pentru GÂNDUL.RO că, în opinia sa, social-democrații vor vota pentru ca dosarul să meargă mai departe.
Ziua de miercuri este una decisivă întrucât solicitarea de ridicare a imunității este votată în plenul Senatului. PNL a anunțat că va vota la vedere, în timp ce senatorii PSD au fost încurajați de conducerea PSD să voteze în favoarea ridicării imunității.
Senatorul PSD este acuzat de procurorii DNA că atunci când a fost ministru al Sănătății ar fi acționat pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal (n.r. Olivia Baciu) să primească salariul pe o perioadă de 12 luni fără să vină la serviciu și fără a presta activitățile din contract.
Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, Florian Bodog știa că respectiva consilieră nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, dar „ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară”.
Consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut „drepturi salariale care nu i se cuveneau, în cuantum de 75.656 de lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, precizează procurorii DNA.
În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obținând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracțiuni de fals în înscrisuri și abuz în serviciu.
Procurorii vor să îl cerceteze pe Florian Bodog pentru trei infracțiuni, care ar fi fost comise când deținea funcția de ministru al Sănătății.