Frații Andrew și Tristan Tate află marți dacă vor fi cercetați în continuare în spatele gratiilor. Tribunalul București urmează să stabilească dacă prelungește mandatul de arest în cazul celor doi milionari.
UPDATE 2 – Tribunalul București a prelungit cu încă 30 de zile mandatele de arestare ale fraților Tate
Tribunalul București a decis, în ședința de marți, 21 februarie, prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare pentru frații Tate și înlocuirea sentinței în cazul celor două inculpate Naghel Georgiana-Manuela si Radu Alexandra-Luana, care au primit arest la domiciliu.
UPDATE – Avocat: „Am paralizat efectiv probatoriul administrat până acum în cauză”
Judecătorii de la Tribunaul București au încheiat dezbaterile în cazul cererii de prelungire a arestului preventiv pentru Andrew și Tristan Tate, precum și pentru cele două presupuse complice ale lor, Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Alexandra Radu.
Eugen Vidineac, unul dintre avocaților celor doi britanici, a spus că se așteaptă din partea magistraților la o soluție favorabilă, respectiv de eliberare a fraților Tate.
„Dacă soluția va fi nefavorabilă, cu siguranță o vom contesta”, a punctat el. „Dacă până acum am analizat și reanalizat probele administrate în cauză până la acest moment, astăzi am insistat asupra faptului că temeiurile care au fost avute la luarea măsurii arestării preventive au dispărut, au încetat. Prin eficiența apărării, spunem noi că am paralizat efectiv probatoriul administrat până acum în cauză, astfel încât temeiurile au încetat, iar temeiurile noi nu sunt de natură a conduce la o prelungire a măsurii arestului preventiv”, a explicat Eugen Vidineac.
Cel de-al doilea avocat al fraţilor Tate, Constantin Ion Gliga, a subliniat că procurorii nu au venit probe noi în acest caz.
„Avem foarte mare încredere în soluția de azi, pentru că, în esență, parchetul nu a reușit să aducă elemente noi din perspectiva acuzațiilor inițiale formulate, nu s-a adus la cunoștință nimic nou din perspectiva evoluției anchetei, chestiune foarte bună pentru apărare. DIICOT a venit cu chestiune circumstanțiale – atitudinea lor în starea de arest -, ceea ce mi se pare o chestiune absolut nejustificată, neprobată și care nu poate să susțină o măsură de arestare preventivă în continuare”, a spus Constantin Gliga.
Apărătorul celor doi milionari a mai spus că nu a fost extinsă urmărire penală pe numele lui Andrew sau Tristan Tate pentru vreo altă faptă.
„După două luni de arest preventiv, este nefiresc să fii cu dosarul exact în aceeași fază în care ai fost acum două luni, când s-a luat măsura arestului preventiv”, conform sursei citate.
ȘTIRE INIȚIALĂ
Termenul de judecată este fixat pentru marți, la ora 09:30.
Cei doi britanici au cerut de mai multe ori să fie cercetați în libertate, dar, până acum, instanțele din România au decis ca ei să rămână în arest.
Vă recomandăm să citiți și: EXCLUSIV | Judecătorii Curții de Apel București au demontat toată apărarea fraților Tate. Cum au încercat milionarii britanici să scape din arest
Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie 2022, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Alexandra Radu.
Aceștia sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.
„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.
CITEȘTE ȘI: