Prima pagină » Justiție » Judecătoria Ploiești face haz de necaz! A condamnat pe viață anul 2020, pentru „nerespectarea unei hotărâri judecătorești din 2019”

Judecătoria Ploiești face haz de necaz! A condamnat pe viață anul 2020, pentru „nerespectarea unei hotărâri judecătorești din 2019”

Judecătoria Ploiești face haz de necaz! A condamnat pe viață anul 2020, pentru „nerespectarea unei hotărâri judecătorești din 2019”

Magistrații Judecătoriei Ploiești, județul Parhova, marchează trecerea în Noul An, într-o notă plină de umor, dar în stilul caracteristic exprimării judiciare, condamnând anul 2020 la detenție pe viață. Decizia este definitivă! 🙂

Anul 2020 a fost găsit vinovat pentru „nerespectarea hotărârii judecătorești”, respectiv o decizie din 2019, construită în același stil, prin care i se cerea să fie „un an nou plin de bucurii, sănătate și realizări, cu mai puține litigii și mai multă înțelegere decât anul 2019”.

Decizia a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Judecătoriei Ploiești, informează Știrile Pro TV.

„Dosar nr. 201231/281/2020 (#funJudPlo)
INSTANȚA,
ÎN NUMELE LEGII,
HOTĂRĂȘTE:
În baza art. 396 alin. (2) C.pr.pen. condamnă pe inculpatul ANUL 2020 la pedeapsa principală a detențiunii pe viață pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a hotărârii judecătorești pronunțate în dosarul nr. 2019/2020 al Judecătoriei Ploiești (https://www.facebook.com/Judecatoria.Ploiesti/posts/120409836120427), faptă prevăzută de art. 287 alin. 1 lit. a) C.pen., constând în împotrivirea la executarea obligației de a fi un an nou plin de bucurii, sănătate și realizări, cu mai puține litigii și mai multă înțelegere decât anul 2019.
În baza art. 65 alin. (2) rap. la art. 66 alin. (1) lit. c) C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a se afla pe teritoriul României, de la data liberării condiționate sau după ce pedeapsa a fost considerată ca executată.
În baza art. 274 alin. (1) C.pr.pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 2020 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată avansate de stat.
În baza art. 274 alin. (1) teza finală C.pr.pen. onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru asigurarea asistenței juridice a inculpatului ANUL 2020, în cuantum de 1495 lei, rămâne în sarcina statului și se va avansa din fondurile Ministerului Justiției.
Definitivă.

Pronunțată prin intermediul Facebook în data de 31.12.2020”.

FOTO: Facebook

AMR și AJADO cer abrogarea OUG pe Justiție: ”Guvernul a sfidat votul a peste 6,4 milioane de cetățeni și Constituția României”

Asociaţia Magistraților din România (AMR) și Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) atrag public atenția prin adoptarea – în data de 30 decembrie 2020 – a unei ordonanțe de urgență de modificare a unei dispoziții din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, ”Guvernul a încălcat voința suverană a poporului, exprimată prin referendum, principiul constituțional al echilibrului între puteri și principiul cooperării loiale între acestea”.

Adoptarea unei ordonanțe de urgență pe chestiuni ce țin de organizarea judeiciară – precizează reprezentanții celor două asociații –, în cazul de față prorogarea intrării în vigoare a unor prevederi legale privind compunerea completelor de judecată în apel, desconsideră votul a peste 6,4 milioane de cetățeni și Constituția României.

”Reamintim , în anul 2019, cu ocazia alegerilor europarlamentare a avut loc și un “referendum pe justiție”, iar una dintre întrebări a fost: “Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și