Judecătorii Curții de Apel București au decis: Inculpații pentru uciderea omului de afaceri Ioan Crișan rămân în libertate

Publicat: 24/10/2024, 22:00
Actualizat: 25/10/2024, 00:22
Sursa Captură Foto: Antena 3 CNN 

Miercuri noapte, Laura Bîlcea,  fiica omului de afaceri din Arad, Ioan Crișan, a fost inculpată și reținută pentru asasinarea tatălui ei, omul de afaceri Ioan Crișan, din mai 2021. Împreună cu ea, au fost reținuți alți doi presupuși executanți ai asasinatului de acum 3 ani.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a Laurei Crișan, dar judecătorul de drepturi și libertăți a decis să o lase în libertate. Decizia nu este definitivă.

UPDATE 21:00 – Decizia magistraților Curţii de Apel București nu este definitivă

Curtea de Apel București a publicat decizia magistraților Curtii de Apel București, prin care fiica omului de afaceri arădean Ioan Crişan şi cei doi presupuși complici reţinuţi în acest dosar au fost puşi în libertate. Decizia, luată la ora 20:36, nu este definitivă.

„Solutia pe scurt: În baza art. 227 alin. 1 C.proc.pen. respinge ca nefondată propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 155/76/P/2021 cu privire la inculpaţii Bulbuc Sebastian Ilie, Horodincă Adrian Bogdan şi Bîlcea Laura Oana”.

Cei trei inculpați au fost puși de îndată în libertate, printr-o decizie executorie, dar cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare:

„În baza art. 227 alin. 1 teza finală C.proc.pen. dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor Bulbuc Sebastian Ilie, Horodincă Adrian Bogdan şi Bîlcea Laura Oana, dacă nu sunt privaţi de libertate în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Executorie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.10.2024, ora 20.36”.

Cei doi bărbați puși în libertate după decizia instanței au fost filmați pentru scurt timp în fața sediului Arestului Central al Poliției Capitalei, unde au stat încarcerați după ce au fost reținuți miercuri. Cei trei suspecți nu au dat nicio declarație în fața magistraților. Doar avocații acestora au adus mai multe argumente și au susținut lipsa probelor solide în acest dosar. La aceeași concluzie a ajuns și judecătorul de la Curtea de Apel București. El a luat decizia ca Bulbuc Sebastian Ilie, Horodincă Adrian Bogdan şi Bîlcea Laura Oana  să fie anchetați în stare de libertate.

UPDATE 20:40 –  Cei trei inculpați au fost lăsați în libertate

Nu au fost luate măsuri preventive împotriva inculpaților. Probele procurorilor nu ar fi fost concludente. La ieșirea din sala de judecată, fiica lui Ioan Crișan a declarat că nu și-a ucis tatăl.

A zis că cei implicați în dosar erau cunoștințe și că nu-l cunoaște pe frizerul care se pricepea la electronică. Ea a mai declarat că nu le-a virat bani bărbaților inculpați.

„Nu mi-am ucis tatăl. Nu știu de ce mă acuză procurorii, asta să-i întrebați pe cei care au făcut asta (…) Eu am conștiința împăcată”, a spus Laura Crișan.

UPDATE  – Unul dintre complici ar fi iubitul Laurei Crișan. Acesta a avut antecedente penale

Unul dintre complici este chiar iubitul Laurei Crișan, Adrian-Bogdan Horodincă, fiind și el reținut de polițiști. Femeia și cei doi complici riscă pedeapsa cu închisoare pe viață dacă va fi găsită vinovată de uciderea omului de afaceri Ioan Crișan.

„Un detaliu important în această anchetă, care a și dat-o de gol, de fapt, pe Laura Crișan, ar fi fost un șantaj făcut de unul dintre complicii ei despre care se vehiculează că ar fi fost și iubitul ei”, scrie CANCAN.

Horodincă a mai avut antecedente penale.  În 2022, acesta a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și tulburarea ordinii publice. Instanța a decis să fie condamnat cu suspendare și ținut sub supraveghere pentru doi ani, efectuând vizite la Serviciul de Probațiune Arad, plătind daune morale victimei în valoare de 7.000 lei și prestând 100 de zile de muncă în folosul comunității.

UPDATE 19:00 – Începe ședința de judecată

În această seară, la ora 19, la CURTEA DE APEL BUCUREȘTI, începe ședința de judecată în care se va decide arestarea preventivă a celor trei inculpați: Bulbuc Sebastian Ilie, Horodincă Adrian Bogdan și Bîlcea Laura Oana.

Joi dimineață, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a transmis:

„Procurorul de caz din cadrul Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reținerii preventive față de doi inculpați și o inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, prev. și ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. și ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 din Codul penal”.

Știrea inițială – Inculpata ar fi plătit 100.000 euro pentru a-și ucide tatăl

După ce și-ar fi omorât tatăl, ea a preluat controlul asupra afacerii sale CRIMATEX, o companie care produce și comercializează somn de acvacultură, somn African și alte produse de pește. Potrivit termene.ro, societatea a avut un profit, în anul asasinatului: 35.000 lei!

Cele trei persoane au ajuns în fața procurorilor de la Parchetul General, potrivit Știrile PRO TV.  Inculpata de omor calificat ar fi plătit doi asasini cu aproximativ 100.000 euro, susțin procurorii.

Explozibilul care l-a ucis pe omul de afaceri ar fi provenit din Serbia

Cei doi bărbați sunt suspectați că au montat și declanșat dispozitivul exploziv improvizat de la distanță, fiind cercetați pentru omor calificat.  Explozibilul ar fi fost fabricat în Serbia. Autoritățile române susțineau în 2021 că tipul de explozibil folosit pentru asasinarea omului de afaceri nu este ușor accesibil în România. Ministrul Apărării Naționale de atunci, generalul în rezervă Nicolae Ciucă, a declarat într-o emisiune la postul Antena 3, că Armata Română n-a avut niciodată în dotare un asemenea tip de explozibil și că exclude posibilitatea ca respectivul explozibil, folosind la construirea bombei artizanale, să fi fost sustras dintr-un depozit al Armatei Române.

„Ceea ce vă pot confirma este faptul că zonele de conflict, unde nu mai există norme și partea aceasta de haos în toate domeniile, facilitează accesul la astfel de materiale și echipamente”, a explicat ministrul Apărării de atunci, Nicolae Ciucă. Județul Arad, unde s-a comis atacul cu bombă, este la frontiera cu Serbia, un stat ce a făcut parte din fosta Iugoslavia.

Prin urmare, bomba ar fi fost adusă din Serbia și asamblată de complici pentru a fi folosită ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlat printr-un telefon mobil. Explozibilul ar fi fost plasat în mașina omului de afaceri și detonat de la distanță. Omul de afaceri a murit în urma incendiului rezultat după explozia mașinii, distrusă în totalitate de explozibil.

Ce ar fi împins-o pe Laura Bîlcea să-și ucidă tatăl? Probleme financiare și certurile legate de bani, potrivit Știrile PRO TV. Ion Crișan ar fi fost mai cumpătat la cheltuieli. Fiica lui voia să preia în totalitate controlul asupra afacerii și să o vândă pentru a se muta în străinătate. De la uciderea tatălui ei, femeia n-a mai apărut în spațiul public de la înmormântare și a refuzat să dea declarații. Ea a fost căsătorită cu deputatul PNL, Sergiu Bîlcea. După divorț, cei doi s-ar fi judecat pentru controlului unei firme de transport, dar judecătorii au stabilit că ea nu are niciun drept asupra societății.

Anchetatorii susțin că o probă ADN găsită în mașina lui Ioan Crișan, distrusă de explozie. Potrivit anchetei, Laura Bîlcea ar fi dezvoltat o relație apropiată cu unul dintre cei trei complici, notează Știrile PRO TV.

Citește și: 

Fiica lui Ioan Crișan și doi complici, REȚINUȚI după atentatul cu bombă în care a fost asasinat omul de afaceri arădean: „L-au detonat de la distanță” 

Noi informații șocante în cazul asasinării lui Ioan Crișan. Ce rol ar fi jucat un frizer în uciderea sa

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tunel lăsat în paragină timp de 32 de ani a redevenit prioritate. Autoritățile alocă...
A împins-o pe Oana Zăvoranu în patul lui Bodi! Marea trădare: le-a luat telefoanele, dar...
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
Telefonul vă urmărește în secret cu ajutorul a trei setări. Cum să le dezactivați
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu...
Horoscop săptămânal 28 octombrie - 4 noiembrie 2024 cu Mihai Voropchievici. Zodiile care au noroc...
VIDEO Motivul pentru care „Gheorghe” a pus pe jar pompierii și poliția. Haos provocat de...
De ce a fost eliberată Laura Crișan, de fapt. Ce le lipsește procurorilor de la...
Pensionarii care vor lua în plus 320 de lei de la 1 ianuarie 2025. Anunțul...
Pelerinaj de Sf. Dumitru 2024. Mărturia unui băieţel care a stat ore-n şir la coadă...
Cine sunt victimele accidentului de pe DN 2 Urziceni-Buzău? Un minor de 14 ani și...
Cutremur astăzi în România! Unde s-a produs seismul și ce magnitudine a avut
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
O altă persoană își parchează mașina în fața curții tale? Ce poți face, legal
Coreea de Nord spune că trimiterea militarilor în Rusia ar fi în conformitate cu normele...
DE CE România încă NU A RENUNȚAT la ora de iarnă?
Rămâi definitiv fără permis de conducere! Greșeala care ți-l anulează pe loc
Cele mai periculoase drumuri din lume. Mulți șoferi au murit
Dani Oțil, în lacrimi în timpul unui podcast. Ce l-a emoționat atât de tare: „Sunt...
Adrian Marțian mai are un copil! Fiul cel mare al afaceristului este dezamăgit că propriul...
VIDEO Câți invitați vor veni la nunta lui Iancu Sterp. Mama Geta spune cum se...
Jojo și Paul Ipate, la un an de la nuntă. Cum s-a schimbat viața lor...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: - Plătești 100 de $, iei bătaie...
UE și China încă nu reușesc să ajungă la un acord în privința importurilor de...