Lucian Bode: Suntem pe locul 1 în Europa la „vaccinare la chiuvetă”. Peste 1.300 de persoane sunt cercetate penal
România este pe locul 1 în Europa la „vaccinare la chiuvetă”. Peste 1.300 de persoane sunt cercetate și au fost deschise 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive, a spus ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.
„De multe ori sunt trist când se vorbește despre Ministerul de Interne… știți cum li se spunea înainte de Revoluție polițiștilor, sunt „milițieni”. Este fals! (…) Ajungând la polițiști, pe zona de siguranță publică, să știți că infracționalitatea în pandemie nu a intrat în adormire – dimpotrivă, s-a modernizat, și-au modernizat modul de acțiune. Uitați-vă la ce se întâmplă cu această categorie de infracțiune, «vaccinarea la chiuvetă». Suntem pe locul 1 în Europa la această infracțiune. Avem peste 1.300 de persoane cercetate, peste 500 de dosare penale pe aceste vaccinări fictive”, a declarat Lucian Bode, la B1 TV.
România, codașă la numărul persoanelor vaccinate, în Europa
Chiar și în acest context al vaccinărilor false, România ocupă locul codaș în Europa la vaccinarea populației.
În total 7.890.292 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 7.731.277 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 1.899.608 de persoane au făcut şi doza a treia.
Aproape 21.000 de români s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre aceștia, doar 1.713 s-au vaccinat cu prima doză.
Numărul cazurilor nou confirmate, în scădere constantă
Cel mai recent bilanț, cel de duminică, arată că au fost raportate 499 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, conform Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).
Cifra este în ușoară scădere față de ziua anterioară, când autoritățile au raportat 733 cazuri noi.
Până duminică, 19 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.798.205 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.729 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.